— Vijetnam —

Hà Nội - Sa Pa - Hạ Long

Kroz ovo desetodnevno putovanje upoznat ćete Vijetnam, jednu od najljepših zemalja Jugoistočne Azije, koji privlači posjetitelje svojim prekrasnim krajolicima, živahnim gradovima, kaskadnim rižinim terasama, autohtonim etničkim skupinama i fascinantnim prizorima zaljeva Ha Long.

Hanoi, glavni grad Vijetnama i jedan od najstarijih gradova na svijetu, fascinantna je mješavina istoka i zapada, u kojem se kombiniraju tradicionalni vijetnamski motivi s francuskim šarmom. Njegova stara četvrt s uskim živopisnim ulicama prepunim uličnih prodavača i štandova s hranom, izgleda kao da se nostalgično odupire protoku vremena, a istovremeno se aktivno pokušava prilagoditi dinamičnoj atmosferi modernog grada. Posjet ovom jedinstvenom povijesnom dijelu koji se smjestio oko jezera Hoan Kiem, pruža vam priliku da se izgubite u potpuno drugačijem svijetu od ostatka grada i da istražiti skroman, ali vrlo živahan život lokalnog stanovništva od prije stotinu godina, iz vremena kada nije bilo visokih zgrada, prevelikog prometa ili luksuznih trgovina. Ovo je i grad koji će udovoljiti nepcima i najzahtjevnijih gurmana, jer vijetnamska hrana je neupitno među najukusnijima u ovom dijelu Azije, a spaja svježe azijske okuse s okusima francuske kolonijalne prošlosti. Njegove kolonijalne građevine, drevne pagode, brojni jedinstveni muzeji, živahni noćni život samo su još neke od atrakcija koje privlače njegove posjetitelje.

Smještena na 1.500 metara nadmorske visine u udaljenim zapadnim planinama sjeverozapadnog Vijetnama u blizini kineske granice, SaPa je poznata po svojim krajolicima, bogatoj kulturnoj raznolikosti i pogledima koji oduzimaju dah. Pejzaž SaPe predstavlja skladnu vezu između lokalnih etničkih skupina i prirode, što je izrazito uočljivo kroz nepregledna kaskadna rižina polja koja se spuštaju donjim padinama planine Hoang Lien, čiji vrh FanSiPan ujedno predstavlja i najviši vrh Vijetnama.

Ha Long zaljev koji je pod zaštitom UNESCO-a jedno je od sedam svjetskih čuda prirode. Poznat je po mnogobrojnim vapnenačkim otocima koji izgledaju kao malene planine koje izranjaju iz mora te po prekrasnim špiljama, a budući da su otoci uglavnom strmih litica i da na njima nije dozvoljeno nastanjivanje, njegovi stanovnici žive u plutajućim domovima. Ha Long na vijetnamskom znači "zaljev silazećeg zmaja", a uz naziv se veže i legenda o zmaju. Naime, pri stvaranju Vijetnama u trenucima borbe, bog je Vijetnamcima poslao obitelj zmajeva da im pomogne u borbi. Zmajevi su na neprijatelje pljuvali dragulje i žad koji su se pretvorili u današnje otoke, a neprijateljski brodovi slomili su se na otocima i Vijetnam je spašen.

od 03. do 06. i od 09. do 11. mjeseca / u dogovorenim terminima

10-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 8 putnika

Program putovanja u Vijetnam možete kombinirati s našim programima putovanja u Kambodžu ili Tajland ili Maleziju i Singapur.

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

10-dnevni aranžman donosi 200 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Vijetnam —

naš standardni program posjete Vijetnamu

1.-2. dan: Zagreb-Hanoi
3.-4. dan: Hanoi
5.-6. dan: SaPa
7.-9. dan: Ha Long
10. dan: Hanoi
11. dan: Hanoi-Zagreb

Naš 10-dnevni posjet Vijetnamu počinjemo u Hanoiju, fascinantnom gradu bogate povijesti koji svojim užurbanim stilom života i oazama mira daje uvid u kulturu i tradicije Vijetnama. Tijekom boravka u Hanoiju obići ćemo Hanojsku citadelu, kraljevski kompleks u centru grada, jezero Hoan Kiem koje sa svojim hramovima i obalnom šetnicom pruža odmor od užurbanosti grada, niz povijesnih pagoda, francuski kolonijalni dio grada, poznate noćne tržnice te uživati u nadaleko poznatoj vijetnamskoj kuhinji koja spaja utjecaje francuskog kulinarstva sa svježinom azijske gastronomije. Naravno, uživat ćemo i u nadaleko poznatoj vijetnamskoj kavi koja je zbog načina serviranja i osebujnog okusa sama po sebi doživljaj. Nakon dubinskog upoznavanja s Hanoijem, krenut ćemo na putovanje željeznicom prema sjeveru zemlje gdje ćemo imati pješački obilazak rižinih polja u SaPi, upoznati lokalno stanovništvo koje čini nekoliko različitih etničkih skupina te s vrha planine Fransipan uživati u pogledu na dolinu Muong Hoa. Nakon Sape, vraćamo se noćnim vlakom prema Hanoiju iz kojeg krećemo na krstarenje zaljevom Ha Long. Tijekom krstarenja zaljevom Ha Long posjetit ćemo farmu bisera, obići plutajuće selo, posjetiti krške špilje, sudjelovati na tečaju vijetnamske kuhinje te uživati u plovidbi jedinstvenim krškim krajolikom zaljeva. Nakon krstarenja Ha Longom vraćamo se u Hanoi u kojem provodimo još jedan dan u razgledavanju kulturnih i povijesnih znamenitosti grada te završavamo obilazak Vijetnama pogledom na ovu zapanjujuću metropolu s najvišeg vidikovca u zemlji.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.   

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?