— Uganda —

Kampala - Jinja - Ziwa Rhino Sanctuary - Murchison Falls NP - Bugungu Wildlife Reserve - Budongo Forest - Chimp Tracking - Semuliki Wildlife Reserve - Semuliki NP - Kibale Forest NP - Queen Elizabeth NP - Lake George - Bwindi Impenetrable NP - Gorilla Tracking - Lake Mburo NP - Uganda Equator

Uganda, "biser Afrike" kako ju je jednom opisao Winston Churchill, dugo je godina bila zapostavljena na listi turističkih destinacija zbog reputacije politički nestabilne zemlje u stalnoj sjeni Idi Amina. Međutim, danas se stvari mijenjaju i ona postaje atraktivna turistička destinacija. Upoznajte ju s nama u petnaestodnevnom programu.

Kratki pogled uokolo je dovoljan da shvatite i zašto. Od trenutka kada izađete iz zrakoplova zadivit će vas neodoljiva prirodna raznolikost, prijateljski raspoloženo lokalno stanovništvo i rastuća kulturna scena koja je zadnjih godina iznjedrila neke od najzanimljivijih umjetnika Afrike.

Veliki dio kulturnih aktivnosti odvija se u glavnom gradu Kampali, brežuljkastom urbanom naselju smještenom uz blatne obale jezera Viktorija i okruženom poljoprivrednim zemljištima. Iako se većina posjetitelja zadržava u samom centru grada ili diplomatskoj četvrti Kololo, svakako je vrijedno posjetiti i četvrt Kabalagala s njenim živahnim barovima i klubovima, gdje se lokalno stanovništvo, zajedno sa strancima susreće uz čašu Nil piva i prijateljsku partiju bilijara. Od ostalih gradova tu je Jinja, smještena na obalama rijeke Nil, koja privlači posjetitelje željne raftinga. No, čudesna priroda je ono što Ugandu čini tako posebnom i privlačnom.

Najpopularnije mjesto za promatranje divljih životinja je Queen Elizabeth nacionalni park gdje ćete, osim četiri od pet životinja iz "velike petorke", vidjeti kitnjaste flamingose (plamence) i vrlo rijetke lavove koji se penju po drveću.

Međutim, ono što Ugandu čini najatraktivnijom za posjetitelje su svakako planinske gorile čije je stanište Bwindi Impenetrable nacionalni park, dok će vam dodatno uživanje u veličanstvenoj prirodi pružiti predivni Murchison Falls.

Stoga, ako želite uživati u čudesnoj prirodi i bogatom životinjskom svijetu, odvažite se s nama na ovo putovanje, a sigurni smo da ćete u trenutku kada budete napuštali Ugandu, to činiti nerado i teškog srca.

u 02. i 08. mjesecu / u dogovorenim terminima

15-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 7 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

15-dnevni aranžman donosi 150 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Uganda —

naš standardni program posjete Ugandi

1.-2. dan: Zagreb-Kampala
3. dan: Kampala
4. dan: Jinja
4. dan: Ziwa Rhino Sanctuary
5. dan: Murchison Falls NP
6. dan: Bugungu Wildlife Reserve
7. dan: Budongo Forest
7. dan: Chimp Tracking (1)
8. dan: Semuliki Wildlife Reserve
9. dan: Semuliki NP
10. dan: Kibale Forest NP
11. dan: Queen Elizabeth NP
12. dan: Lake George
13. dan: Bwindi Impenetrable NP
14. dan: Gorila Tracking (2)
15. dan: Lake Mburo NP
15. dan: Uganda Equator
16. dan: Kampala-Zagreb

(1)(2) Programe praćenja čimpanzi i gorila u prirodnom staništu realiziramo sa svjetski priznatim biolozima i u pratnji čuvara nacionalnih parkova.

Tijekom našeg 15-dnevnog road tripa Ugandom u potpunosti ćete obići ovu predivnu afričku zemlju te upoznati sve njezine posebnosti. Naš obilazak započinjemo u glavnom i najvećem gradu Kampali u kojem ćemo obići, između ostalog, jedinstvene Kasubi grobnice izgrađene za vrijeme carstva Buganda. Sljedeći dan krećemo iz Kampale prema gradu Jinja u kojem ćemo provesti cijeli dan, ploviti po jezeru Viktorija i posjetiti izvor Bijelog Nila. Naredni dan organiziran je posjet prirodnom rezervatu divljih nosoroga u kojem ćemo biti u mogućnosti ove nježne divove promatrati iz neposredne blizine. Nakon uzbudljivog dana s nosorozima obići ćemo nacionalni park Murchison Falls, najveći nacionalni park Ugande s velikom populacijom nilskih krokodila. Poslije mokre avanture u Murchinson Falls, vrijeme je za cjelodnevni posjet Bugungu Wildlife Reserve, mirnom rezervatu prepunom životinja koje u njemu nalaze svoje utočište. Slijedi cjelodnevni posjet šumi Budongo uz organizirani program praćenja čimpanzi, nakon čega se uz jezero Albert spuštamo prema prirodnom rezervatu Semuliki, poznatom po velikim prostranstvima savane, vrućim izvorima i nizinskim prašumama. Turneju po nacionalnim parkovima nastavljamo obilascima nacionalnog parka Semuliki, nacionalnog parka Kibale Forest, nacionalnog parka Queen Elizabeth te jezera George, koji će svaki na svoj način dočarati različita staništa i prirodna bogatstva Ugande. Pred kraj našeg programa obilaska Ugande dolazimo do nacionalnog parka Bwindi Impenetrable Forest s organiziranim praćenjem planinskih gorila. Naime, u ovom nacionalnom parku živi gotovo polovica ukupne svjetske populacije zaštićenih planinskih gorila te je jedno od rijetkih mjesta u kojem ih se može susresti u divljini. Nakon adrenalinske potrage za gorilama, slijedi obilazak nacionalnog parka Lake Mburo uz posjetu spomeniku ekvatoru te povratak u Kampalu iz koje letimo prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.    

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?