— Ujedinjeni Arapski Emirati —

Dubai - Abu Dhabi

Ne tako davno, pred samo stotinu godina, Ujedinjeni Arapski Emirati bili su ništa više od pješčanih dina, ruševnih utvrda i ribarskih sela, a danas je to destinacija prepuna futurističkih građevina koja nudi zanimljivu mješavinu tradicionalne islamske kulture i izraženog konzumerizma. Kroz ovo sedmodnevno putovanje upoznat ćete dva, od ukupno sedam emirata, Dubai i Abu Dhabi.

Dubai i Abu Dhabi dom su sve većem broju nevjerojatno luksuznih hotela, ekskluzivnih restorana, tematskih parkova, zabavnih noćnih klubova i blistavih trgovačkih centara. Najslikovitije građevine Dubaija kao što su hotel sa sedam zvjezdica u obliku jedara Burj Al Araba, zatim glamurozni neboder Burj Khalifa ili najveći trgovački centar na svijetu Dubai Mall, predstavljaju mikrokozmos visokih ambicija Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, Dubai ima i svoju staru četvrt u kojoj ćete doživjeti "pravi arapski svijet" kroz njegove užurbane i živopisne sukove koji su se vrlo malo promijenili kroz godine.

Glavni grad Abu Dhabi oduvijek je bio konzervativniji od svog susjeda Dubaija, ali ono što možda Abu Dhabiju nedostaje u glamuru, to on svakako nadoknađuje kroz svoje kulturne znamenitosti od kojih je najznačajnija džamija šeika Zajeda. Ova monumentalna džamija svoje ime duguje prvom predsjedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeiku Zajedu koji je sam odabrao njenu lokaciju i aktivno sudjelovao u projektiranju. Zahvaljujući njenoj visini vidljiva je iz svih dijelova grada i predstavlja spomenik islamske kulture i važan je centar izučavanja islamskih nauka.

Međutim, nisu Dubai i Abu Dhabi samo građevine na granici znanstvene fantastike, u njihovim predgrađima nalaze se prekrasni i očaravajući pustinjski krajolici u kojima ćete zasigurno uživati i opustiti se nakon fasciniranosti gradovima budućnosti te zasigurno dobiti jednu novu perspektivu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

od 01. do 12. mjeseca / u dogovorenim terminima

7-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 8 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

7-dnevni aranžman donosi 140 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Ujedinjeni Arapski Emirati —

naš standardni program posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima

1.-4. dan: Dubai
5. dan: Program iznanađenja
6. dan: Safari u pustinji
7. dan: Abu Dhabi
7. dan: Program iznanađenja
8. dan: Dubai-Zagreb

Našim standardnim 7-dnevnim programom doživjet ćete potpuno iskustvo Ujedinjenih Arapskih Emirata obilaskom Dubaija i Abu Dhabija. U prva četiri dana saznat ćete sve o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Dubaija, uz dovoljno vremena za odličan shopping i uživanje u arapskoj kulturi. Za vrijeme obilaska Dubaija posjetiti ćemo stari dio grada smješten uz Dubai Creek, futuristički centar grada, najveću ljudskom rukom izgrađenu marinu, intrigantan Dubai Frame te niz drugih znamenitosti zbog kojih je Dubai jedan od najposjećenijih gradova na svijetu. Nakon cjelodnevnog programa iznenađenja, vrijeme je za adrenalinsku vožnju pustinjom te arapsku večeru i show pod zvijezdama koji će vam dugo ostati u pamćenju. Nakon uzbudljivog dana u pustinji, krećemo na cjelodnevni posjet Abu Dhabiju, glavnom gradu UAE koji sa znamenitostima poput džamije šeika Zajeda, hotela Emirates Palace promenade uz more pruža sasvim drugačije iskustvo Ujedninjenih Arapskih Emirata. Zadnji dan boravka namijenjen je slobodnim programima u Dubaiju, nakon čega slijedi let prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.  

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?