— Tanzanija; od 5. do 11. mjeseca —

Lake Manyara - Ngorongoro - Tarangire - Serengeti - Kilimanjaro - Zanzibar

Turistička agencija FOSCROT TRAVEL od 5. do 11. mjeseca svake godine organizira putovanja u Tanzaniju, a svoje ste aranžmane u mogućnosti kreirati samostalno. U mogućnosti ste odabrati jedan, dva ili tri 7-dnevna aranžmana te tako kreirati svoje 7-dnevno, 14-dnevno ili 21-dnevno putovanje.

Standardni 7-dnevni aranžman posjete sjevernom safari krugu odnosi se na obilazak mjesta Moshi, termalnog izvora usred "tropske" pustinje, plantaža kave i banana, tropske šume i vodopada na gotovo 2.000 metara nadmorske visine u blizini Nacionalnog parka Kilimanjaro, nacionalnih parkova Lake Manyara i Tarangire te kratera Ngorongoro. Posljednji dan boravka predviđen je za druženje s lokalnim nomadskim narodom Masai te za let iz mjesta Arusha za putnike koji svoj program putovanja nastavljaju na Zanzibaru.

Standardni 7-dnevni aranžman planinarenja na Kilimanjaro obično organiziramo rutom Machame ili Marangu. Penjanje do vrha Uhuru, najviše točke, tehnički je nezahtjevan uspon koji može savladati bilo koji prosječan pustolov. Postoje različite rute koje se koriste za uspon, od najpopularnije rute Marangu, najslikovitije i jednako popularne rute Machame, sve do manje turističkih ruta Shira i Rongai. Naš tim organizira različite vrste penjanja na ovu prekrasnu planinu uz maksimalnu sigurnost. Naši stručni, iskusni i visokoobrazovani vodiči dovest će vas do samog vrha, pritom objašnjavajući različite ekosustave i krajolike s kojima ćete se susresti.

Standardni 7-dnevni aranžman posjete otoku Unguji, najvećem otoku Zanzibarskog otočja, odnosi se na obilazak mjesta Pongwe i Uroa, Nacionalnog parka Jozani Chwaka Bay, šume mangrova i čuvenog The Rocka, Stone Towna, mjesta Kizimkazi (plavi safari), mjesta Makunduchi i Paje, Nungwija (ronjenje) te Muyunija, najljepše plaže otoka. Dva dana programa predviđena su kao slobodni dani, a mogu se u dogovoru s putnicima zamijenjeniti dodatnim programima.

Ukoliko uz ponuđeni aranžman želite izvršiti doplatu za stopover (prije početka aranžmana i/ili po završetku aranžmana), nudimo vam uz pratnju vodiča obilazak Dohe (Katar) u trajanju od 2 dana. Prilikom rezervacije aranžmana molimo vas da naznačite želite li doplatu za stopover.

Ukoliko želite veći broj dana putovanja u odnosu na naše standardne aranžmane (više od 7 i manje od 14 dana; više od 14 i manje od 21 dana ili više od 21 dana putovanja), omogućavamo vam da putem rezervacijskog obrasca kombinirate željeni broj dana putovanja tako da označite "doplata za duži boravak", unesete željeni broj dana boravka i odaberete mjesto u kojem želite provesti veći broj dana.

Više informacija o Tanzaniji možete dobiti na sljedećoj poveznici. Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com ili pozivom na broj +385-91-373-5555 (Thomas). Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

7-dnevni aranžman donosi 70 bodova u našem programu vjernosti, 14-dnevni aranžman donosi 140 bodova, dok 21-dnevni aranžman donosi 210 bodova. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Sjeverni safari krug —

naš standardni program posjete sjevernom safari krugu

1. dan: Moshi
2. dan: Rundugai (izvor Kikuletwa)
2. dan: Rundugai (pustinja)
3. dan: Materuni (kava)
3. dan: Materuni (vodopad)
4. dan: NP Lake Manyara
4: dan: Program za avanturiste
5. dan: NP Tarangire (istočni dio)
6. dan: NP Ngorongoro
7. dan: NP Tarangire (zapadni dio)
7. dan: Program za fotografe
8. dan: Masaji / let za Zanzibar

— Kilimanjaro —

naš standardni program planinarenja rutom Machame

1. dan: Machame
2. dan: Machame-Shira
3. dan: Shira-Lava-Barranco
4. dan: Barranco-Karanga
5. dan: Karanga-Barafu
6./7. dan: Barafu-Summit-Mweka

— Zanzibar —

naš standardni program posjete otoku Unguji u Zanzibarskom otočju

1. dan: Pongwe i Uroa
2. dan: NP Jozani Chwaka Bay
2. dan: Šuma mangrova
2. dan: The Rock
3. dan: Stone Town
4. dan: Slobodan dan
5. dan: Kizimkazi (plavi safari)
5. dan: Makunduchi i Paje
6. dan: Nungwi
7. dan: Muyuni
8. dan: Slobodan dan
8. dan: Program iznanađenja

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana. Smještaj u svim destinacijama organiziramo isključivo na bazi dvokrevetnih soba uz mogućnost simbolične nadoplate za jednokrevetnu sobu. FOSCROT TRAVEL ne radi tako da organizira aranžmane u kojima je potrebno ostvariti minimalan broj putnika kako bi se putovanje realiziralo, stoga su svi naši putnici sigurni da će uplaćeno putovanje za definirane datume uvijek biti realizirano, osim u slučaju više sile, poput elementarne nepogode i sl.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT IMAGES LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobiti ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Jeste li spremni za avanturu?