— Tanzanija —

Lake Manyara - Ngorongoro - Tarangire - Serengeti - Kilimanjaro - Zanzibar

Zatvorite li oči i pokušate li zamisliti onu iskonsku, najreprezentativniju sliku Afrike, ono što ćete najvjerojatnije zamisliti bit će Tanzanija - spektakularni prizori migracija divljih životinja uzduž naizgled beskrajnih savana, neobični, snijegom i ledom okovani vrh Kilimanjara, veličanstveni i ponosni Masaji ratnici, egzotične pješčane plaže zanzibarskog arhipelaga. Sve to i još mnogo više od toga susrest ćete na našem sedmodnevnom, odnosno četrnaestodnevnom putovanju u Tanzaniju.

Tanzanija ima neke od najimpresivnijih nacionalnih parkova i rezervata divljeg životinjskog svijeta afričkog kontinenta. Nacionalni park Serengeti, čije ime na jeziku Masaija znači "beskrajne ravnice", bez sumnje je jedno od najpoznatijih utočišta divljih životinja na svijetu, odnosno "mjesto gdje se odvija jedno od najdojmljivijih prirodnih događaja na svijetu, godišnja seoba milijuna velikih biljojeda u potrazi za trajnijim izvorima vode, a koje prate njihovi grabežljivci". U blizini, u zaštićenom području Ngorongoro, najvećoj kalderi na svijetu, nalazi se najgušće koncentrirana populacija afričkih sisavaca na planeti. Ovdje se nalazi i Nacionalni park Tarangire, najpoznatiji po svojoj migraciji slonova s pejzažom sastavljenim od granitnih grebena, riječnih dolina i močvara, gdje prizori veličanstvenih baobaba oduzimaju dah. Ništa manje prekrasan je i Nacionalni park Manyara poznat je po plamencima koji nastanjuju njegovo jezero, pri čemu, u vrijeme kišne sezone, njihova jata broje i tisuće primjeraka, a za koje je Ernest Hemingway rekao da je najljepše jezero u Africi.

Tu je i Kilimanjaro, što na svahili jeziku znači "sjajna planina", najviša samostojeća uzvisina na svijetu na kojoj se nalazi najviši vrh Afrike, Uhuru, visine od 5.895 m, a s kojeg se pruža dramatičan pogled na okolne ravnice. Kilimanjaro nosi epitet prirodnog svjetskog čuda zbog najvišeg vulkanskog kratera na svijetu koji se nalazi na njegovom vrhu.

Afrički otočki raj, odnosno arhipelag Zanzibar, nalazi se na istočnoj obali Tanzanije i oduševljava svojim savršenim plažama s palmama, bijelim pijeskom, plutajućim jedrilicama i nasmijanim mještanima. Zanzibar je autonomna država Tanzanije, a suprotno popularnom uvjerenju, Zanzibar nije otok, već je zapravo arhipelag različitih otoka, a Unguja (često neformalno zvan Zanzibar) i Pemba su dva najveća i najpoznatija. Budući da Zanzibar nosi nadimak "otok začina" nije neobično da osim prekrasnim plažama, turiste privlači i svojim kulinarskim specijalitetima.

od 05. do 01. mjeseca / u dogovorenim terminima

7- ili 14-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 7 putnika

Program putovanja u Tanzaniju može se kombinirati na razne načine i u dogovorenom broju dana boravka. Ako putem našeg standardnog rezervacijskog obrasca ne možete kreirati putovanje u Tanzaniju po vlastitim željama, molimo vas da nam se obratite putem sljedeće poveznice sa svim potrebnim detaljima.

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

7-dnevni aranžman donosi 70, a 14-dnevni 140 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Sjeverni safari krug —

naš standardni program posjete sjevernom safari krugu

1.-2. dan: Zagreb-Kilimanjaro
3. dan: Materuni (kava)
3. dan: Materuni (vodopad)
3. dan: Rundugai (izvor Kikuletwa)
3. dan: Rundugai (pustinja)
4. dan: NP Lake Manyara
4: dan: Program za avanturiste
5. dan: NP Tarangire (istočni dio)
6. dan: NP Ngorongoro
7. dan: NP Tarangire (zapadni dio)
7. dan: Program za fotografe
8. dan: Masai / Kilimanjaro-Zagreb ili Arusha-Zanzibar (1)

(1) Putnici koji putuju samo po programu obilaska sjevernog safari kruga putuju s Kilimandžara za Zagreb. Putnici koji nastavljaju svoje putovanje putuju iz Arushe za Zanzibar (to je ujedno njihov 8. dan putovanja).

Tijekom našeg 7-dnevnog programa posjete sjevernom safari krugu obići ćemo grad Moshi, glavno ishodište svih ekspedicija na Kilimanjaro. Iz Moshija ćemo obići obližnju plantažu kave i banana smještenu na padinama Kilimanjara, saznati sve o tanzanijskom ritualu kave te uživati u afričkoj gostoljubivosti usred magične prirode, kao i posjetiti 70-metara visoki vodopad smješten na 2.500 metara nadmorske visine. Iz Moshija ćemo obići i oazu s termalnim izvorom usred "tropske" pustinje u kojoj ćemo se opustiti i napuniti baterije prije polaska na četverodnevnu safari avanturu. Nakon vožnje kroz zadivljujuće savanske krajolike Tanzanije, safari avantura će krenuti u nacionalnom parku Lake Manyara poznatom po populacijama nilskih konja, nekoliko stotina različitih vrsta ptica te zdravim populacijama žirafa, slonova, antilopa i majmuna, ali i jedinstvenoj šetnji "među oblacima" koja pruža posebno safari iskustvo. Sljedeći dan safarija namijenjen je obilasku nacionalnog parka Tarangire u kojem ćemo, zahvaljujući različitim populacijama sisavaca i predatora te zapanjujućim krajolicima u samo jednom danu doživjeti nekoliko različitih ekosustava. Dan nakon Tarangirea obići ćemo krater ugaslog vulkana Ngorongoro koji je, osim očaravajućih krajolika i bogatog životinjskog svijeta, prema mnogima i najbolje mjesto za vidjeti "Big Five" na jednom mjestu. Nakon cjelodnevnog safarija u Ngorongoru, ponovno se vraćamo u Tarangire, ali ovaj put obilazimo zapadni dio koji zbog svojih savanskih krajolika i životinjskog svijeta mnogi zovu i "mali Serengeti". Posljednji dan boravka predviđen je za druženje s lokalnim nomadskim narodom Masai koji će nam dati uvid u svoj način života te za let iz grada Arushe za putnike koji svoj program putovanja nastavljaju na Zanzibaru.

— Kilimanjaro —

naš standardni program planinarenja rutom Machame

1. dan: Machame
2. dan: Machame-Shira
3. dan: Shira-Lava-Barranco
4. dan: Barranco-Karanga
5. dan: Karanga-Barafu
6./7. dan: Barafu-Summit-Mweka

Naš standardni 7-dnevni program planinarenja na Kilimanjaro obično organiziramo rutom Machame ili Marangu, koje su se pokazale kao najbolje penjačke rute za naše putnike. Penjanje do vrha Uhuru, najviše točke ove veličanstvene planine, tehnički je nezahtjeva uspon koji može savladati prosječan pustolov. Postoji nekoliko različitih ruta koje se koriste za uspon na Kilimanjaro, a koje se mogu savladati ovisno o fizičkoj kondiciji i broju raspoloživih dana od najpopularnije rute Marangu, najslikovitije i jednako popularne rute Machame, sve do manje turističkih ruta Umbve, Shira i Rongai. Naš tim organizira različite vrste penjanja na ovu prekrasnu planinu uz maksimalnu sigurnost. Naši stručni, iskusni i visokoobrazovani vodiči dovest će vas do samog vrha, pritom objašnjavajući različite ekosustave i krajolike kroz koje ćete prolaziti, a sve kako bi u potpunosti mogli uživati u ovoj fascinantnoj planini te bolje razumjeli sve njezine posebnosti.

— Zanzibar —

naš standardni program posjete otoku Unguji u Zanzibarskom otočju

1. dan: Zagreb-Zanzibar ili Arusha-Zanzibar / Pongwe i Uroa (1)
2. dan: NP Jozani-Chwaka Bay
2. dan: Šuma mangrova
2. dan: The Rock
3. dan: Stone Town
4. dan: Slobodan dan
5. dan: Kizimkazi (plavi safari)
5. dan: Makunduchi i Paje
6. dan: Nungwi
7. dan: Muyuni
8. dan: Slobodan dan
8. dan: Zanzibar-Zagreb

(1) Putnici koji putuju samo po programu obilaska Zanzibara putuju iz Zagreba za Zanzibar. Putnici koji su nastavili svoje putovanje po obilasku sjevernog safari kruga putuju iz Arushe za Zanzibar (to je ujedno njihov 8. dan putovanja).

Naš 7-dnevni program posjete otoku Unguji, najvećem otoku magičnog Zanzibarskog arhipelaga kreće cjelodnevnim uživanjem na predivnim plažama u mjestima Pongwe i Uroa kako bi se odmorili nakon puta i iz prve ruke iskusili zbog čega je ovo otočje mjesto kojem se mnogi gosti vraćaju. Nakon dana odmora, slijedi aktivniji dan tijekom kojeg ćemo obići Nacionalni park Jozani-Chwaka Bay koji je zbog svojih šuma mangrova te populacija zaštićenih majmuna zaista mjesto koje vrijedi posjetiti. Nakon obilaska nacionalnog parka uputit ćemo se prema mjestu Pingwe gdje ćemo na predivnoj plaži uživati u hrani, toplom oceanu te pogledu na čuveni The Rock. Sljedeći dan rezerviran je za posjetu Stone Townu, glavnom gradu Zanzibara i fascinantnom povijesnom gradu u kojem se miješaju kulture Afrike, Indije, arapskog svijeta i Europe. Nakon aktivnog dana u Stone Townu, vrijeme je za cjelodnevno odmaranje na predivnim pješčanim plažama ili ljenčarenje uz bazen kako bi napunili baterije za ostatak programa. Idućeg dana posjetit ćemo Kizimkazi iz kojeg krećemo u potragu za dupinima koji obitavaju u vodama zaljeva Menai, a u nastavku dana obilazimo mjesta Makunduchi i Paje koja sa svojim predivnim plažama i bogatom ponudom aktivnosti mogu zadovoljiti mnoge vaše želje. Naredni dan na programu je posjeta mjestu Nungwi iz kojeg brodom krećemo na ronjenje bogatim podmorjem Zanzibarskog arhipelaga te uživamo u predivnim pejzažima i osamljenim plažama. Predzadnji dan programa vodimo vas do Muyunija, mjesta koje prema našem mišljenju, a i mišljenju naših putnika, krije najljepšu plažu otoka. Posljednji dan programa namijenjen je odmoru i pripremama za povratak u Zagreb.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?