— Tajland —

Bangkok - Damnoen Saduak Floating Market - Ayutthaya - Muang Boran - Phuket

Atrakcije Tajlanda su bezbrojne, od ruševnih gradova preko drevnih samostana i budističkih redovnika, živopisnih plutajućih tržnica i egzotične divljine pa do tropskih otoka sa zlatnim plažama i netaknutim koraljnim grebenima. Zatim tu je Bangkok, najbogatiji glavni grad u Jugoistočnoj Aziji, koji bi i sam opravdao putovanje u Tajland. Sve to upoznat ćete kroz naše dvanaestodnevno putovanje u ovu zemlju.

Tajlanđani su vrlo ponosni na svoju zemlju, jedinu u Jugoistočnoj Aziji koja nikada u povijesti nije postala kolonijom. Thai-land znači "slobodna zemlja", čiji stanovnici njeguju poseban i začuđujuće opušten način života, što ih čini jedinstvenima u svijetu.

Ayutthaya jedna je od najveličanstvenijih ruševina Tajlanda, koja je unatoč ponavljanim pokušajima prirode u vidu potresa i poplava te čovjeka kroz pljačke i neznanje, ipak uspjela opstati i svjedočiti svojoj bogatoj povijesti. 1700. godine bila je najveći grad na svijetu zahvaljujući svom položaju na trgovinskim rutama između Indije, Kine i Indonezije. Na žalost, u drugoj polovini 18. stoljeća spaljena je od strane Burme čime je završilo zlatno doba ovog grada, ujedno i prijestolnice Sijamskog carstva. Time je izblijedjela slava Ayutthaye i zamijenio ju je Bangkok, u to vrijeme maleni lučki gradić na jugu. Danas je Bangkok megapolis koji privlači više posjetitelja nego bilo koji drugi grad na svijetu i neće vam trebati dugo da shvatite zašto. To je grad kontrasta s akcijom na svakom koraku; uživajte u blistavim hramovima, uhvatite tuk tuk uz živahnu kinesku četvrt ili odite na vožnju brodom kroz plutajuće tržnice. Međutim, posjet Bangkoku ne bi bio potpun bez uvida u njegov slavni noćni život, bez obzira radilo se o noćnim klubovima, cabaret predstavama ili egzotičnim "red-lights" četvrtima. Jedno je sigurno, Bangkok nikada ne prestaje oduševljavati.

Najveći tajlandski otok Phuket bez sumnje se ubraja među najpopularnije turističke regije diljem svijeta. Duge bijele pješčane plaže, kristalno bistra voda, spektakularna kulisa ogromnih vapnenačkih stijena i beskrajna gostoljubivost domaćih stanovnika ovaj otok čine tropskim turističkim rajem.

Bilo bi nepravedno ne spomenuti, diljem svijeta obožavanu tajlandsku kuhinju, koja izražava temeljne aspekte tajlandske kulture: velikodušna, topla, osvježavajuća i opuštena. Tajlandska jela oslanjaju se na svježim i lokalnim sastojcima koji grade četiri osnovna okusa: začinjeno, slatko, slano i kiselo.

Tajland je oduvijek bio jedna od najprivlačnijih destinacija za avanturiste i pustolove iz svih krajeva svijeta, a kako biste shvatili zašto, uputite se s nama na ovo putovanje i uvjeravamo vas da će vas vrlo brzo ostaviti bez daha.

od 11. do 05. mjeseca / u dogovorenim terminima

12-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 8 putnika

Program putovanja u Tajland možete kombinirati s našim programima putovanja u Vijetnam ili Kambodžu ili Maleziju i Singapur.

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

12-dnevni aranžman donosi 240 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Tajland —

naš standardni program posjete Tajlandu

1.-2. dan: Zagreb-Bangkok
3.-5. dan: Bangkok
6. dan: D. Saduak Floating Market
7. dan: Ayutthaya
8. dan: Muang Boran
9.-12. dan: Phuket / 13. dan: Phuket-Zagreb

Naš 12-dnevni aranžman počinjemo dolaskom u Bangkok, megametropoli smještenoj na rijeci Chao Praya te najposjećenijem gradu na svijetu. Ovaj impresivan grad nudi niz kulturnih, povijesnih, gastronomskih i zabavnih iskustava, a tijekom 4 dana boravka u Bangkoku pružiti ćemo vam detaljan uvid u najbolje od najboljeg, uključujući veličanstvene građevine kao što su Grand Palace, Wat Phra Kaew, Wat Pho, Wat Arun, Wat Traimit, Wat Suthat, noćne tržnice, muzeji, trgovačke i zabavne zone te niz drugih zanimljivosti zbog kojih je Bangkok jedna od najpoželjnijih destinacija na svijetu. Nakon aktivnog i vrlo atraktivnog obilaska Bangkoka krećemo u cjelodnevni obilazak najpoznatije plutajuće tržnice u Tajlandu, Damnoen Saduak Floating Market, na kojoj ćemo doživjeti sve čari tajlandske kuhinje i uživati u mirisima i okusima Tajlanda. Naredni dan rezerviran je za cjelodnevni obilazak drevnog grada Ayutthaya koji je bio nekadašnja prijestolnica Siamskog carstva, a danas je povijesni arheološki park pod zaštitom UNESCO-a koji ostavlja odličan uvid u prošlost Tajlanda. Sljedeći dan obilazimo Muang Boran, poznatu turističku atrakciju u blizini Bankgoka koja na oko 200 hektara i više od 100 različitih izložaka i replika povijesnih građevina predstavlja presjek povijesti, umjetnosti, arhitekture i kulture Tajlanda te je nezaobilazna točka svake posjete ovoj veličanstvenoj zemlji. Posjet Tajlandu završavamo boravkom u Phuketu, tropskom raju u kojem ćemo osim uživanja na plaži i cjelodnevnoj zabavi, posjetiti i utočište slonova, utočište gibona, posjetiti povijesno središte Phuketa, te ovisno o interesima organizirati ronjenje, gledanje meča tajlandskog boksa ili cabaret predstave s poznatim tajlandskim ladyboysima. Nakon tri dana relaksacije u Phuketu, put završavamo letom prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.  

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?