— Škotska —

'Pejzaži i dvorci Škotske'

Edinburgh - Stirling Castle - Glasgow - Tantallon Castle - North Berwick - Dunbar - Glamis Castle - Dundee - St Andrews - Dunnottar Castle - Stonehaven - Aberdeen - Inveraray Castle - Inveraray - Loch Lomond - Eilean Donan Castle - Isle of Skye (u produženom programu)

U našem desetodnevnom ili dvanaestodnevnom programu upoznat ćete se s dramatičnim krajolicima Škotske sazdanih od planina i dolina, valovitih brežuljaka, zelenih polja i šuma, romantičnih jezera, neravnih obala sa strmoglavim liticama te brojnih povijesnih dvoraca.

Dok je većini poznat veličanstveni krajolik škotskog gorja (Highlands), Škotska je lijepa i u nizinama (Lowlands), na otocima i ravnim površinama na sjeveroistoku zemlje. U njoj su se smjestili živahni i prijateljski gradovi, često vrlo velike arhitektonske važnosti, bogate povijesti i baštine koja datira tisućama godina unatrag s brojnim antičkim i povijesnim znamenitostima.

Najveći gradovi Škotske, Edinburgh i Glasgow, osim izuzetnih povijesnih građevina, pružaju izuzetne galerije i muzeje, elegantne butike, inovativne restorane, tradicionalne pubove i šarmantne koktel barove.

Osim gradova, brojne posjetitelje u Škotsku privlače njeni bezbrojni dvorci, golf (igra je nastala u St. Andrewsu i u Škotskoj se održavaju neki od najboljih i najpoznatijih svjetskih tečajeva), viski i obilasci mnogobrojnih destilerija, mali priobalni gradići i sela te pješačenje njenim prekrasnim krajolicima. A čak, ako se želite susresti s čudovištem, i to vam Škotska omogućava posjetite li njeno bajkovito jezero Loch Ness.

Dok sunce ne mora uvijek sjajiti, topla dobrodošlica i nevjerojatna raznolikost mjesta, krajolika i iskustava čine da Škotska ima mnogo toga za ponuditi svakom pa i najzahtjevnijem putniku.

Ponekad je nadahnjujuća i veličanstvena, ponekad prkosna i ponosna, ali opet skromna, moderna, a drevna, ekscentrična, a šarmantna i zasigurno su rijetki oni koji će ostati ravnodušni nakon susreta s ovom zemljom.

od 05. do 10. mjeseca / u dogovorenim terminima

10- ili 12-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 7 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

10-dnevni aranžman donosi 50, a 12-dnevni 60 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Škotska —

naš standardni program posjete Škotskoj kroz program 'Pjezaži i dvorci Škotske'

1. dan: Zagreb-Edinburgh
2. dan: Edinburgh Castle
2.-3. dan: Edinburgh
4. dan: Stirling Castle
4. dan: Glasgow
5. dan: Tantallon Castle
5. dan: North Berwick
5. dan: Dunbar
6. dan: Glamis Castle
6. dan: Dundee
6. dan: St Andrews
7. dan: Dunnottar Castle
7. dan: Stonehaven
7. dan: Aberdeen
8. dan: Inveraray Castle
8. dan: Inveraray
8. dan: Loch Lomond
9. dan: Eilean Donan Castle (1)
10. dan: Edinburgh
10. dan: Isle of Skye
11. dan: Edinburgh-Zagreb
11. dan: Isle of Skye
12. dan: Edinburgh
13. dan: Edinburgh-Zagreb

(1) Putnici se u desetodnevnom programu, po obilasku dvorca, vraćaju u Aberdeen. Deseti dan programa borave u Edinburghu i taj se dan planira za slobodno vrijeme. Jedanaesti dan je dan povratka za Zagreb. Putnici u dvanestodnevnom programu, po obilasku dvorca, svoje putovanje nastavljaju na Isle of Skye. Deseti i jedanaesti dan programa obilaze Isle of Skye po našem redovnom programu. Dvanaesti dan borave u Edinburghu i taj se dan planira za slobodno vrijeme. Trinaesti dan je dan povratka za Zagreb.

Naš 10-dnevni program započeti ćemo u škotskoj prijestolnici, veličanstvenom Edinburghu gdje ćemo uz edinburški dvorac obići mnoge druge znamenitosti ovog uistinu posebnog grada, uključujući Royal Mile, Scott Monument, katedralu St. Giles, Princes Street Gardens te se, ukoliko nam vremenske prilike dozvole, popeti na Salisbury Crags s kojih se pruža nevjerojatan pogled na grad. Putovanje Škotskom nastavljamo obilaskom dvorca Stirling, jednog od najvećih i najvažnijih škotskih dvoraca te obilaskom Glasgowa, najvećeg škotskog grada. Na putu prema obalnom gradiću North Berwicku zaustavit ćemo se u ruševnom dvorcu Tantallon koji datira još iz 14. stoljeća, dok je ostatak dana rezerviran za gradić Dunbar koji se smjestio na Sjevernom moru, a poznat je po velikom broju sunčanih dana. Putovanje nastavljamo obilaskom dvorca Glamis koji je Shakespearu poslužio kao inspiracija za pisanje Machbetha i u kojemu je u svom djetinjstvu boravila kraljica Elizabeta II. U istom danu obići ćemo i Dundee te St. Andrews, gradić poznat po najstarijem škotskom sveučilištu, ali i kao mjesto u kojem je nastao golf. Nastavak putovanja vodi nas do Dunnottara, jednog od najspektakularnijih škotskih dvoraca koji se smjestio na veličanstvenim liticama i vrlo je bitan za povijest Škotske. Po obilasku dvorca, na putu za granitni grad Aberdeen, zaustavit ćemo se u slikovitom lučkom gradiću Stonehavenu. Naše putovanje se iz Aberdeena nastavlja do prekrasnog dvorca Inveraray i istoimenog susjednog gradića, a cijelim putem ćemo uživati u prekrasnim škotskim krajolicima koji se protežu uz jezero Loch Lomond. Predzadnji dan putovanja uputiti ćemo se do jednog od najpoznatijih škotskih dvoraca Eilean Donan koji je bio i lokacija snimanja filma Skyfall, čime se zaključuje program posjete Škotskoj. Putnici koji su odabrali 12-dnevni aranžman svoje će putovanje nastaviti prema otoku Isle of Skye i uživati u zadivljujućim krajolicima koji ne prestaju oduzimati dah.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.  

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?