— Malezija i Singapur —

Kuala Lumpur - Malezijski Borneo - Singapur

Kroz ovaj dvanaestodnevni program upoznat ćete se s futurističkim Kuala Lumpurom i Singapurom, gradovima izrazite multikulturalnosti i kontrasta te uživati u fascinantnim prirodnim ljepotama malezijskog Bornea, jednim od biološki najraznolikijih ekosustava na planeti.

Promatrajući fascinantne obrise Kuala Lumpura ispresijecane futurističkim neboderima i kao igla tankim minaretima, teško je povjerovati da niti 200 godina unatrag ovaj grad nije bio ništa više od džungle kojom je harala malarija. Kroz njegovu kratku, ali izrazito dramatičnu povijest, izmijenili su se mnogi vladari, a njegovi doseljenici ostavili trajne tragove u njegovoj, kako arhitekturi, tako i kuhinji, čime je danas, ova brzo razvijajuća metropola postala mjesto izrazite kulturalne raznolikosti čime će vrlo brzo osvojiti svakog njenog posjetitelja. Unatoč modernizmu uočljivom na gotovo svakom koraku, njegove različite etničke skupine još uvijek su ostale duboko zarobljene u svojoj tradiciji, što ovom gradu daje posebnu privlačnost. U Chinatownu, kineski tradicionalni hramovi iz kojih se širi miris tamjana okružuju čuvenu Petaling ulicu čija užurbanost te mnogobrojni dućani i štandovi s hranom su prava gozba za sva vaša osjetila, zatim Mala Indija poznata po svojim restoranima s curryjem i dućanima s vrhunskim primjercima svile ili pak zatvorena tržnica Chow Kit koja će vam dati najbolji uvid u autentični lokalni život. S druge strane, za sve one željne modernog, kozmopolitskog duha, tu je Kuala Lumpur City Centre sa svojom svjetski poznatom atrakcijom sazdanom od čelika i stakla, Petronas tornjevima, mnogobrojnim trgovačkim centrima, dotjeranim barovima i vrhunskim restoranima koji žive i danju i noću. Bukit Nanas Forest Reserve, djelić tropske kišne šume u samom centru grada, pruža idealno mjesto za uživanje i opuštanje nakon što vas iscrpi užurbanost ove metropole.

Treći najveći otok po veličini, Borneo, podijeljen je između tri države, Malezije i Bruneja na sjeveru te Indonezije na jugu pri čemu malezijski dio zauzima otprilike 26 % ukupnog teritorija otoka. Više od 140 milijuna godina star, Borneo ima jednu od najstarijih tropskih šuma na svijetu koja ujedno predstavlja i jedan od biološki najrazličitijih ekosustava na svijetu. Borneo je raj za ljubitelje prirode zbog svojih gustih džungli, prekrasnih plaža, planinskih lanaca koji ulijevaju strahopoštovanje, netaknutog podmorja i bogatog divljeg životinjskog svijeta. Nije stoga nimalo neobično što je BBC za snimanje svog svjetski poznatog serijala Blue Planet II izabrao njegovu obalu Sabah kao jednu od lokacija snimanja, snimivši pritom veličanstvene scene uklanjanja parazita s kornjače s kojima je i sam Sir David Attenborough bio zadivljen izjavivši kako je teško ne pomisliti da ova životinja pritom ne uživa.

Nekada kritiziran kao dosadni grad, Singapur se u međuvremenu razvio u jedan od najmodernijih i najdinamičnijih gradova Jugoistočne Azije koji je u sebi izmiješao brojne različite kulture, kuhinje i arhitektonske stilove. Nepregledne trgovačke avenije i podzemni trgovački centri prepuni su života, kao i ogromni food courts, bezbrojni lokalni barovi smješteni uz obalu rijeke te hramovima ispunjene udaljenije četvrti. Kineski, indijski, malezijski i europski utjecaji vidljivi su ovdje na svakom koraku. Kao nekadašnju britansku koloniju, Singapur i danas prati reputacija iznimno čistog i sigurnog grada. Posljednjih godina ovaj grad se svojski trudi postati turistička destinacija sama za sebe, a ne samo kao prolazna destinacija, što je svakako vidljivo kroz ogromne investicije koje su rezultirale izgradnjom čuvene Marina Bay Sands, zatim Universalovim tematskim parkom Resorts World Sentosa, odnosno Gardens by the Bay, fascinantnim samoodrživim projektom gradskih vrtova sa superdrvećem i dva kolosalna staklenika s biljkama.

od 01. do 12. mjeseca / u dogovorenim terminima

12-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 8 putnika 

Program putovanja u Maleziju i Singapur možete kombinirati s našim programima putovanja u Vijetnam ili Kambodžu ili Tajland.

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

12-dnevni aranžman donosi 240 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Malezija i Singupur —

naš standardni program posjete Maleziji i Singapuru

1.-2. dan: Zagreb-Kuala Lumpur
2.-5. dan: Kuala Lumpur
6.-8. dan: Malezijski Borneo
9. dan: Obilazak lokacije sa snimanja Blue Planet II
10.-12. dan: Singapur
13. dan: Singapur-Zagreb

Naš 12-dnevni program posjete Maleziji i Singapuru kreće dolaskom u Kuala Lumpur, višemilijunski glavni grad Malezije koji pruža jedinstvenu kombinaciju britanske kolonijalne prošlosti, futurističke arhitekture i malezijskog nacionalnog duha koji objedinjuje različite etničke i religijske skupine kao jednakopravne te je osnova malezijske lepeze kultura i šarolike povijesti. Tijekom višednevnog obilaska Kuala Lumpura, posjetit ćemo najvažnije povijesne građevine, religijske znamenitosti te vrhunske parkove prirode u kojima ćete se direktno susresti sa šarolikim biljnim i životinjskim svijetom Malezije. Naravno, imat ćemo i dovoljno vremena za uživanje u najpoznatijim malezijskim razbibrigama kao što su uživanje u vrhunskoj hrani te odličan shopping. Nakon kozmopolitskog Kuala Lumpura, krenut ćemo prema malezijskom Borneu, trećem najvećem otoku na svijetu poznatom po nizinskim i brdskim kišnim šumama te globalno značajnoj bioraznolikosti. Tijekom obilaska malezijskog Bornea posjetit ćemo staništa orangutana, šetati "među oblacima" preko visećih mostova usred džungle te roniti u biološki bogatom podmorju koje je bilo jedna od lokacija snimanja poznate dokumentarne serije Blue Planet II. Nakon divljine, vrijeme je za povratak u civilizaciju, no ovaj put letimo u 22. stoljeće i futuristički Singapur. Ovaj otok je prije 200-njak godina bio beznačajan otok s nešto manje od tisuću stanovnika. Danas je, zahvaljujući načelima jednakosti, slobode i pravde Singapur postao jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta koja na svakom koraku zapanjuje svojim dostignućima te svjedoči mogućnostima razvoja čovječanstva temeljenima na principima jednakosti. Tijekom posjete Singapuru obići ćemo najbitnije znamenitosti grada-države, upoznati različite kulture koje zovu ovaj otok domom te uživati u mirnom, opuštenom i fascinantnom gradu u kojem ćemo zaključiti naš 12-dnevni program putovanja te krenuti prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.  

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?