— Senegal i Gambija —

Dakar - Gorée Island - Banjul - Gambia River - Abuko Nature Reserve - Saint-Louis - Djoudj National Bird Sanctuary - National Park of the Langue de Barbarie - Pink Lake - Kayar

Ovaj četrnaestodnevni program probudit će sva vaša osjetila zbog ljepote i multikulturalne jedinstvenosti Senegala i Gambije, zemalja iznimno bogate kulture i povijesti.

Senegal, odnosno "zemlja Terange" gdje Teranga na lokalnom Wolof jeziku znači gostoljubivost, predstavlja jednu od najsrdačnijih zemalja zapadne Afrike, stoga se nemojte iznenaditi ako vas netko od lokalnog stanovništva pozove na ručak u svoj dom. Osim što je poznat po dinamičnim i kozmopolitskim gradovima, Dakar i Saint Loius, Senegal je iznimno poznat i po svojim parkovima divljeg životinjskog svijeta. Obalu Senegala karakteriziraju prekrasne pješčane plaže, moderni hotelski kompleksi i zavodljiva kuhinja, kao npr. Tieboudienne (riba i riža), senegalsko nacionalno jelo.

Gambija je neovisnost dobila 1962. godine kao suverena ustavna monarhija u okviru Commonwealtha. Zemljopisni položaj Gambije određuje rijeka Gambija koja se ulijeva u Atlantski ocean i tako dijeli gambijsku obalu na dva dijela. Iako je najmanja zemlja kopnenog dijela Afrike, u njoj se nalazi šest nacionalnih parkova koji obiluju životinjskim svijetom. Gambija se odlikuje raznolikošću krajolika, od prekrasnih plaža, preko tropskih šuma i močvarnih područja do prostranih savana. Zbog ljubaznosti i srdačnosti njenih stanovnika, često je nazivaju i "Nasmiješena obala".

u 4. mjesecu svake godine / u dogovorenim terminima

14-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 7 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

14-dnevni aranžman donosi 140 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Senegal i Gambija —

naš standardni program posjete Senegalu i Gambiji

1.-2. dan: Zagreb-Dakar (Senegal)
3. dan: Gorée Island
4. dan: Dakar
5. dan: Banjul (Gambia)
6. dan: Juffure Village
7. dan: Gambia River
7. dan: Mandingo (Mandinka) Village*
8. dan: Abuko Nature Reserve
9. dan: Banjul-Saint-Louis (road trip)
10. dan: Saint-Louis (Senegal)
11. dan: Djoudj National Bird Sanctuary
12. dan: National Park of the Langue de Barbarie
13. dan: Pink Lake
13. dan: Dugout Pirogues Boating
13. dan: Camel Ride
13. dan: Dune Buggy Ride
14. dan: Kayar
15. dan: Dakar-Zagreb

*Photo credit: www.yaden-africa.com

Naš 14-dnevni aranžman putovanja u Senegal i Gambiju kreće iz Dakara, glavnog grada Senegala i najzapadnijeg grada Afrike u kojem ćemo obići najpoznatije znamenitosti kao što su African Renaissance Monument i brdo Mamelle te selo umjetnika kako bi se bolje upoznali sa senegalskom kulturom. Tijekom obilaska Dakara posjetit ćemo i otok Gorée, povijesno najveći centar za trgovinu robljem na afričkoj obali, a danas kao "otok sjećanja" predstavlja spomenik pod zaštitom UNESCO-a koji zbog svoje tmurne prošlosti tjera na razmišljanje. Iz Dakara put nas vodi prema Banjulu, glavnom gradu Gambije koji je često zanemaren kao turistička destinacija, no zbog svoje zanimljive kolonijalne prošlosti i predivne prirode koja ga okružuje zaslužuje barem jedan dan posjete. Za vrijeme boravka u Gambiji posjetit ćemo i selo Juffure koje je također bilo jedan od centara trgovine robljem, a danas je poznato po Roots Heritage Trailu i lokalnoj tržnici. Sljedeći dan krećemo na krstarenje rijekom Gambijom tijekom kojeg ćemo promatrati lokalne populacije ptica i uživati u netaknutoj prirodi nakon čega ćemo posjetiti selo naroda Mandinka, jednog od autohtonih naroda i najveće etničke skupine Gambije poznate po svojem vrlo razvijenom društvenom sustavu. Dan nakon krećemo prema Abuko Nature Reserve, prirodnom rezervatu koji osim predivne prirode ima i značajne populacije nekoliko vrsta majmuna, malih sisavaca te reptila kao što su nilski krokodil, zelena mamba i više vrsta kobri. Nakon obilaska Gambije, vrijeme je za povratak u Senegal, točnije u Saint-Louis, grad smješten na ušću rijeke Senegal, a do kojeg ćemo stići nakon cjelodnevne i vizualno vrlo atraktivne road ture. Saint-Louis je najstarije frankofono kolonijalno naselje na afričkom kontinentu koje i danas očarava svojom arhitekturom i položajem (otok u ušću rijeke) te francuskim utjecajem zbog kojeg je i dobilo zaštitu od strane UNESCO-a. Iz Saint-Louisa ćemo obići i Djoudj National Bird Sanctuary, močvarno područje koje se proteže na više od 16 tisuća hektara te je s populacijom od milijun i pol ptica pravi raj za sve ljubitelje ptica. Poslije cijelog dana promatranja ptica i uživanja u predivnim močvarnim krajolicima idemo prema nacionalnom parku Langue de Barbarie koji svojom bogatom florom i faunom te kombinacijom krajolika (pješčane dine, mangrove šume, močvarna staništa, plaža, obala oceana i estuarij rijeke) stvara odličnu scenografiju za cjelodnevno promatranje divlje i netaknute prirode. Program nastavljamo povratkom u Dakar te posjetom fascinantnom ružičastom jezeru koje svoju boju duguje visokoj koncentraciji algi i plovidbom jezerom na tradicionalnim senegalskim drvenim brodovima. Program se nastavlja jahanjem deva u senegalskoj pustinji te adrenalinskom vožnjom dinama. Pretposljednji dan programa namijenjen je posjeti ribarskom selu Kayaru koje je, sa stotinama šarolikih ribarskih brodića i predivnom plažom, pitoreskni način za opraštanje od Senegala i Gambije te povratak u Zagreb.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?