— Papua Nova Gvineja —

Port Moresby Nature Park - Tari - Huli People - Karawari People - Karawari River - Wahgi Valley - Melpa People - Mount Hagen Valley - Mud Men Tribe

Složena kulturna i biološka raznolikost Papue Nove Gvineje opskrbit će vas nevjerojatnim otkrićima. Najbolje od najboljeg pokazat ćemo vam u novom četrnaestodnevnom programu.

Papua Nova Gvineja obuhvaća istočnu polovicu otoka Nove Gvineje, drugog po veličini otoka na svijetu, kao i mnoge druge pacifičke otoke među kojima su Nova Britanija i Nova Irska. S više od 850 međusobno nerazumljivih, autohtonih jezika koji odražavaju barem toliko različitih tradicionalnih plemena, Papua Nova Gvineja je zemlja s najvećom jezičnom različitošću na svijetu. Ova zapanjujuća kulturna raznolikost dovela je i do mnogih različitih izričaja: u umjetnosti, plesu, glazbi, narodnim nošnjama i kostimima, frizurama i dr. Šarena kulturna baština slavi se svake godine na brojnim regionalnim festivalima.

Zemlju obilježavaju guste tropske šume, savane i močvarne ravnice, vulkanske planine te pješčane plaže i koraljni grebeni. Šume su dom mnogih rijetkih vrsta poput klokana penjaša, leptira kraljice Aleksandre ili pravih kazuarija (ptica). Papua Nova Gvineja dom je čak 38 od ukupno 43 vrste iz porodice rajskih ptica, stoga ne čudi što se ovaj dio svijeta često naziva "Otokom rajskih ptica". I na grbu Papue Nove Gvineje je rajska ptica. Papua Nova Gvineja uistinu je jedna od posljednjih granica za iskonske putnike i avanturiste. Priroda i čovječanstvo se ujedinjuju, međutim mnogi dijelovi zemlje ostaju blaženo nepromijenjeni. Posjetite ovu zemlju dok je još uvijek autentična i gotovo netaknuta.

u 5. mjesecu svake godine / u dogovorenim terminima

14-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 7 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

14-dnevni aranžman donosi 280 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Papua Nova Gvineja —

naš standardni program posjete Papui Novoj Gvineji

1.-3. dan: Zagreb-Port Moresby
3. dan: Port Moresby
4. dan: Port Moresby Nature Park
5. dan: Port Moresby - Tari, wildlife safari
6. dan: Huli People
7. dan: Huli Village, wildlife safari
8. dan: Tari - Karawari
8. dan: Karawari
9. dan: Kundiman People
10. dan: Karawari River, boat cruise
11. dan: Karawari River, wildlife safari
12. dan: Karawari - Mount Hagen Valley
12. dan: Wahgi Valley
12. dan: Melpa People
13. dan: Mount Hagen Valley
13. dan: Mud Men Tribe
14. dan: Mount Hagen Valley-Port Moresby
15. dan: Port Moresby-Zagreb

Naš 14-dnevni program na Papuii Novoj Gvineji, jednoj od najslabije istraženih zemalja svijeta počinjemo dolaskom u glavni grad Port Moresby, iz kojeg poslije dana odmora nakon dugog leta te obilaska Port Moresby Nature Parka, koji objedinjuje zološki vrt, botanički vrt i uvid u kulturu zemlje, krećemo u istraživanje ove mistične zemlje u kojoj se priča više od 700 različitih jezika i obitava nekoliko stotina naroda. Nakon leta do mjesta Tari u regiji Hela gdje ćemo provesti narednih nekoliko dana, krećemo na safari i promatranje predivnih ptica kojih u ovoj regiji živi gotovo 700 vrsta, uključujući i gotovo 40 različitih vrsta rajskih ptica. Sljedeći dan predviđen je za upoznavanje sa narodom Huli, jednim od ukupno nekoliko stotina različitih naroda koji žive na Papui Novoj Gvineji. Posjetom Huli selu upoznati ćemo se sa tradicijama i predajama ovog naroda te njihovim svakodnevnim životom. Dan nakon letimo iz mjesta Tari do mjesta Karawari, gustoj tropskoj šumi smještenoj uz obale rijeke Karawari. Do ovog mjesta moguće je doći isključivo zrakoplovom, dok je lokalni transport organiziran brodovima. Za vrijeme boravka u Karawariju, posjetiti ćemo narode Sepik i "ljude-krokodile" naroda Kundiman te uživati u predivnoj prirodi i bogatom biljnom i životinjskom svijetu za vrijeme plovidbe rijekom. Iz Karawarija letimo za Mount Hagen, gdje ćemo u dolini Wahgi upoznati narod Melpa kao i Asaro (Mud Men) pleme koje je poznato po svojim neobičnim maskama od blata. Uz upoznavanje kultura Papue Nove Gvineje, za vrijeme boravka u Mount Hagenu biti će organizirani i izleti promatranja ptica te učenja o raznolikoj i bogatoj flori, za koju mnogi znanstvenici tvrde da jedna od najbogatijih na svijetu, no još uvijek nedovoljno istražena. Pred kraj programa upoznavanja kultura i prirode Papue Nove Gvineje vraćamo se u Port Moresby is koje letimo natrag prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?