— Novi Zeland —

Auckland - Queenstown - Lake Pukaki - Fiordland National Park - Milford Sound - Fox Glacier - Franz Josef Glacier - Hokitika Gorge - Abel Tasman National Park - Hobbiton - Hauraki Gulf - Coromandel Peninsula - Hot Water Beach - Maori Village - Wai-O-Tapu

U Novom Zelandu, za mnoge jednoj od najljepših zemalja svijeta, uz čudesne planine i udaljene doline koje su ovu zemlju kroz trilogiju Gospodara prstenova lansirale u jednu od najpoželjnijih destinacija svijeta, susrest ćete se ne samo s prekrasnim plažama, fjordovima, jezerima i veličanstvenim šumama, već i sa stotinama godina starom maorskom kulturom, modernim gradovima i širokim spektrom aktivnosti na otvorenom.

Podijeljen u dva otoka, sjeverni i južni, Novi Zeland je iznimno raznoliko odredište koje svojom ljepotom nagrađuje i one koji ga prvi put posjećuju, kao i uvijek iznova one koji mu se ponovno vraćaju. Sjeverni otok je vizualno manje dramatičan od svog južnog susjeda, ali je dom za otprilike dvije trećine ukupnog stanovništva. Većina urbanih centara nalazi se na ovom otoku, uključujući i glavni grad Wellington i sve dinamičniji Auckland. Međutim, priroda je još uvijek glavni igrač ovdje, zahvaljujući mnogobrojnim vulkanima, termalnim izvorima i veličanstvenim otocima.

Južni otok dom je manjem broju stanovništva, ali se može pohvaliti najspektakularnijim krajolicima ove zemlje. Gotovo prazne plaže, planinski lanci, ledenjaci, fjordovi, širom otvoreni prostori - sve to ćete naći ovdje, uključujući i Christchurch, najveći grad ovog otoka, inače poznat pod nazivom "Zeleni grad".

Novi Zeland se također razvio u jednu od najčišćih i najzelenijih zemalja svijeta. U cijeloj zemlji ukupno se nalazi 14 nacionalnih parkova, a gotovo četvrtina zemlje je zaštićena. Mješavina maorske i europske kulture, zajedno s prekrasnim pejzažima, daju zaista jedinstveni karakter ovoj dalekoj zemlji.

u 3. mjesecu svake godine / u dogovorenim terminima

15-dnevni program / hrvatski i engleski jezik


minimalno 4, a maksimalno 6 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

15-dnevni aranžman donosi 300 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Novi Zeland —

naš standardni program posjete Novom Zelandu

1.-3. dan: Zagreb-Auckland, Auckland
4. dan: Auckland-Queenstown, plane trip, Queenstown
5. dan: Lake Pukaki
6. dan: Fiordland National Park
7. dan: Milford Sound
8. dan: Fox Glacier
9. dan: Franz Josef Glacier
10. dan: F.J. Glacier-Abel Tasman NP, road trip (stop Hokitika Gorge)
11. dan: Abel Tasman National Park
12. dan: Nelson (or Wellington)-Auckland, plane trip
12. dan: Hobbiton
13. dan: Hauraki Gulf
14. dan: Coromandel Peninsula
14. dan: Hot Water Beach
15. dan: Rotoruo and Maori Village
15. dan: Wai-O-Tapu
15. dan: Champagne Pool
16. dan: Auckland-Zagreb

Naš 15-dnevni program na Novom Zelandu počinjemo u Aucklandu, najvećem gradu Novog Zelanda smještenom na Sjevernom otoku. Za vrijeme boravka u Aucklandu obići ćemo najbitnije gradske znamenitosti te pobliže upoznati novozelandski opušteni način života. Iz Aucklanda letimo prema gradu Queenstown na Južnom otoku iz kojeg ćemo krenuti na road trip te posjetiti predivne prirodne ljepote kao što su Lake Pukaki, najljepše jezero Novog Zelanda koje jednostavno očarava svojom magično- plavom bojom, nacionalni park Fiordland koji zajedno sa fjordom Milford Sound tvori ljudskom rukom gotovo netaknut dragulj prirode. Tu su i glečeri Fox i Franz Josef, najpristupačniji glečeri na svijetu čije se vizure mijenjaju svakodnevno te pružaju poseban doživljaj netaknute prirode. Nakon posjete glečerima, naša road trip avantura nastavlja se prema sjeveru, točnije Nacionalnom parku Abel Tasman, prirodnom raju u kojem ćemo uživati u šetnjama prirodom, usamljenim plažama te predivnim vizurama. Nakon obilaska Južnog otoka, vrijeme je za povratak na Sjeverni otok zrakoplovom iz Nelsona ili glavnog grada Novog Zelanda Wellingtona iz kojih letimo prema Aucklandu. Iz Aucklanda ćemo se uputiti na organizirani cjelodnevni obilazak Hobbitona, filmskog seta na kojem je sniman Gospodar prstenova. Sljedeći dan rezerviran je za plovidbu zaljevom Hauraki te potragu za delfinima i kitovima, dok smo sljedeći dan na poluotoku Coromandel koji je sa svojim pješčanim plažama, pitomom prirodom i obalnim šetnicama kao stvoren za odmor od civilizacije. Nakon odmora na Coromandelu, naša tura se nastavlja prema mjestu Rotorua koje je lokacija Maorskog sela, najposjećenije atrakcije Novog Zelanda na kojoj ćemo upoznati sve aspekte života ove izvorne otočne kulture. Put nas potom vodi do geotermalnih izvora Wai-O-Tapu koje je priroda oblikovala tisućama godina i koji dan danas fasciniraju svojom pojavom te su finalna destinacija naše avanture Novim Zelandom nakon čega se vraćamo u Auckland iz kojeg letimo prema Europi.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?