— Sjeverna Norveška —

Tromsø - otok Tromsøya - Signaldalen - Lyngsalpan - Skjervøy - otok Skjervøya - otok Kvaløya

Kroz ovo osmodnevno putovanje upoznat ćete sjevernu Norvešku, daleko najveći i najslabije naseljeni dio kopnene Norveške koja pokriva više od trećine zemlje i proteže se od idilične regije Helgeland na jugu do najsjevernije kopnene europske točke Nordkapp.

Sjeverna Norveška naseljena je tisućama godina, zbog svoje relativno tople klime, luka koje nisu obavijene ledom i izvrsnog ribolova. Stoljećima je ribolov bio osnova postojanja na ovom području pa čak i danas možete pronaći nekoliko značajnih starih ribarskih sela s bijelim, drvenim kućama koje su se koristile za smještaj ribara i trgovaca.

U starim danima veliki dijelovi sjeverne Norveške bili su nedostupni, ali danas postoji velika mreža cesta i malih zračnih luka s redovitim letovima između mnogih malih gradova i sela.

Ali regiju ne čine samo divlja i netaknuta priroda i čuvena stara sela. Primjerice, Tromsø je najveći grad sjeverne Norveške i nalazi se daleko iznad Arktičkog kruga. Zanimljiv je to sveučilišni gradić s vrlo živom studentskom scenom, međunarodnim filmskim festivalom i multikulturalnom zajednicom s više od 100 različitih nacionalnosti.

Ono što ovaj dio Norveške čini posebnim je svakako Sami narod, najsjevernije autohtono stanovništvo Europe, a atrakcije u kojima možete uživati u norveškoj tundri, kao što su vožnja saonicama koje vuku haskiji ili sobovi, odražavaju i danas povijest Samija, njihovu baštinu i život.

Svjetlost će igrati ključnu ulogu u vašem iskustvu na sjeveru. Ljetne noći su dugačke i svijetle, a u visokom ljetu sjeverno od Arktičkog kruga, sunce se uopće ne spušta ispod horizonta. Zimske noći, s druge strane, duge su i hladne, ali daleko od potpune tamne kao što možda pretpostavljate. Sjeverna svjetla će plesati svoj ples na nebu izmjenjujući crvene, ljubičaste, plave i zelene svjetlosne zrake.

Stoga ako želite doživjeti nestvarne krajolike kao nigdje drugdje, spektakularnu valovitu obalu ispresijecanu s povijesnim zajednicama, neravne krajolike unutrašnjosti koji i danas čuvaju tradiciju i kulturu autohtonog Sami stanovništva te uživati u nestvarnim igrama svjetlosti, uputite se u ovu avanturu s nama i sva vaša osjetila bit će višestruko nagrađena.

od 11. do 02. mjeseca / u dogovorenim terminima

8-dnevni program / hrvatski i engleski jezik


minimalno 8, a maksimalno 16 putnika 

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

8-dnevni aranžman donosi 40 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Sjeverna Norveška —

naš standardni program posjete sjevernoj Norveškoj

1./2. dan: Zagreb-Tromsø
3. dan: Polar Park
4. dan: Kvaløya / fjordovi, foto tura
5. dan: Tromsø / obilazak grada
5. dan: Signaldalen / aurora
6. dan: Tromsø / pivska tura
6. dan: Lyngsalpan / aurora
6. dan: Kultura Samija
7. dan: Kvaløya / fjordovi, plovidba
7. dan: Lyngsalpan / aurora
8. dan: Skjervøy / grbavi kitovi
9. dan: Tromsø-Zagreb

Našim 8-dnevnim programom upoznat ćete magičan sjever Norveške, sudjelovati u trodnevnoj potrazi za spektakularnom aurorom borealis (pješke, uz pomoć sobova i naposljetku haskija) te saznati tradicije i običaje autohtonog nomadskog naroda Sami. Tijekom programa provest ćemo vas kroz otok Tromsøya na kojem je smješten Trømso, najveći grad te gospodarski, kulturni i turistički centar sjeverne Norveške te obližnje otoke Skjervøya i Kvaløya koji sa svojim slikovitim krajolicima i pitoresknim mjestima otkrivaju sve čari norveškog arktičkog kruga. Tijekom boravka na sjeveru Norveške posjetit ćete i poznati Polar Park, najsjeverniji zoološki vrt na otvorenom u kojem žive primjerci arktičkog životinjskog svijeta, ali i mjesto Signaldalen smješteno u norveškim Alpama (Lyngsalpan) u blizini granice s Finskom i Švedskom. Odvest ćemo vas i na plovidbu i road trip norveškim fjordovima, gdje ćemo vas, kao i u slučaju noćnog promatranja aurore borealis, učiti o tehnikama fotografiranja ovih zapanjujućih krajolika. Avantura ne bi bila potpuna bez isplovljavanja u Norveško more, gdje ćete imati priliku s topline broda promatrati grbave kitove u njihovom prirodnom staništu. U svakom slučaju, radi se o avanturi koju nikako ne smijete propustiti i koje ćete se sjećati svake naredne zime.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacije —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča. 

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?