— Namibija iz zraka —

Windhoek - Kulala Wilderness Reserve - Palmwag Concession - Ongava Game Reserve - Spitzkoppe Rocks - Namib-Naukluft National Park

Od beskrajnih pješčanih dina njenih pustinja do tropskih močvarnih staništa, Namibija je zemlja epskih krajolika, bogatog divljeg životinjskog svijeta i malobrojnog stanovništva. Upoznajte ju u našem dvanaestodnevnom programu.

Pustinja Namib, kao jedna od najznačajnijih destinacija ove zemlje, obiluje iznenađujuće bogatom različitosti faune, uključujući rijetkog crnog nosoroga, geparda, slona i ogromna jata nojeva. U nacionalnom parku Etsoha, uslijed bogatstva divljeg životinjskog svijeta, susrest ćete sve od malenog rijetkog vrapca do veličanstvenog afričkog slona.

Gradova i naselja ima malo i međusobno su jako udaljeni; čak i glavni grad Windhoek nije ništa veći od srednjeg europskog grada, međutim njegov živahan noćni život, kolonijalna arhitektura, uspješna kulinarska scena i izvrsno pivo, čine ga ugodnim mjestom za kraći boravak.

Naš program "Namibija iz zraka" fokusira se na tri najznačajnije namibijske regije (Sossusvlei, Damaraland i Etosha nacionalni park), a namijenjen je onima koji žele iskusiti iskonsku ljepotu ove zemlje, kako iz zraka, tako i kroz pješačke ture i road-tripove.

u 8. mjesecu svake godine / u dogovorenim terminima

12-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 6 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

12-dnevni aranžman donosi 120 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Namibija iz zraka —

naš standardni program posjete Namibiji

1.-2. dan: Zagreb-Windhoek
2. dan: Kulala Wilderness Reserve (1)
3. dan: Kulala Wilderness Reserve (2)
4.-5. dan: Palmwag Concession (1)
6. dan: Ongava Game Reserve (1)
7. dan: Ongava Game Reserve (3)
8. dan: Ongava Game Reserve-Windhoek (4)
9. dan: Windhoek-Spitzkoppe Rocks (5, 3)
10. dan: Spitzkoppe Rock-Namib-Naukluft National Park (6)
11. dan: Namib-Naukluft National Park (3)
12. dan: Namib-Naukluft National Park-Windhoek (5)
13. dan: Windhoek-Zagreb

(1) plain trip & road safari | (2) hot air balloon safari & walking safari | (3) walking safari | (4) plain trip | (5) road trip | (6) road trip & road safari

Naš 12-dnevni aranžman putovanja u Namibiju kreće dolaskom u šarmantni Windhoek, gospodarsko, kulturno i političko središte Namibije koje svojim njemačkim utjecajem u arhitekturi i gradskom planiranju nudi neobičan uvod u ovu afričku avanturu. Iz Windhoeka krećemo prema Kulala Wilderness Reserveu gdje ćemo tijekom dva dana uživati u inspirativnim krajolicima korita rijeke Auab i izoliranosti pustinje Namib uz susrete s divljim životinjskim svijetom koji obitava na ovim prostorima, kao i jedinstvenom letu balonom. Slijedi 2-dnevni obilazak i posjet Palmwag Concessionu, specijalnom rezervatu prirode koji se prostire na više od 450 tisuća hektara sjeverne Namibije te je savršena lokacija za promatranje i edukaciju o ugroženim crnim nosorozima, ali i drugim životinjskim vrstama kao što su zebre, slonovi, nekoliko vrsta antilopa i na stotine vrsta ptica koje ovo mjesto zovu svojim domom. Put nas potom vodi do Ongava Game Reservea smještenog na granicama nacionalnog parka Etosha u kojem ćemo tijekom tri dana osim posjete nacionalnom parku uživati i u prirodnom okruženju rezervata te se iskonski i intimno povezati s prirodom. Iz Ongave preko Windhoeka stižemo do Spitzkoppe Rocksa, 120 milijuna godina starim granitnim formacijama koje dominiraju okolnim nizinskim krajolikom, sadržavaju brojne bušmanske umjetnosti te su bili jedna od lokacija snimanja filma 2001: Odiseja u svemiru. Nakon magičnih krajolika Spitzkoppea, uputit ćemo se do nacionalnog parka Namib-Naukluft gdje ćemo u tri dana boravka svjedočiti njegovim zadivljujućim kontrastima i ekstremima. Ovaj park najveće je zaštićeno područje u Namibiji te kombinira krajolike pustinje Namib, najstarije pustinje na svijetu s narančastim dinama koje dosežu i 300 metara visine, fantastične "mrtve nizine" Sossusvlei i mjesečeve krajolike Swakopmunda. Nakon tri dana nezaboravnih krajolika i iskustava vraćamo se u Windhoek iz kojeg letimo prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča. 

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?