— Gana, Togo i Benin —

Accra - Cape Coast - Kakum National Park - Posuban - Kumasi - Ashanti Crafts Villages - Volta River - Shai Hills - Lome - Ouidah - Voodoo Village - Ganvié Floating Village - Cotonou

U ovom četrnaestodnevnom programu istraživanja Afrike, upoznat ćete se s ljepotama anglofonske Gane te frankofonskih Benina i Toga, tri susjedne zemlje, tako slične, a opet tako različite.

Akwaba! - Dobrodošli u Ganu!, srce Afrike zemlju čija povijest seže i 2.000 godina unatrag do vremena drevnog Ganskog kraljevstva. Obilna trgovina zlatom, bjelokosti i soli privukla je Europljane na obale Gane, u to vrijeme znane kao Zlatna Obala. Gana je prva afrička zemlja koja je dobila neovisnost, a zahvaljujući njenim prijateljski raspoloženim stanovnicima te bogatoj i raznovrsnoj kulturi, Ganu često nazivaju "Prolazom u Afriku". Gana je svakako odličan izbor za polazišnu točku upoznavanja Afrike jer sadrži većinu toga što Afriku čini tako zanimljivom i posebnom; od legendarnog Ashanti kraljevstva do živahnih ulica Accre, preko djevičanskih plaža i živopisnih tržnica, do povijesnih lokaliteta. U Gani ćete svakako susresti i lijepu umjetnost i rukotvorine, iskusiti tradicionalne plesove uz zvuke bubnjeva koji će svakako dotaknuti najdublje kutke vaše duše.

Poznat pod imenom Dahomey iz doba francuske kolonijalne vladavine, Benin je dobio neovisnost 1962. godine. Benin se smatra mjestom rođenja vudu vjerovanja, ali isto tako predstavlja i polazišnu točku za osam milijuna ljudi koji su kao robovi bili prisiljeni napustiti afrički kontinent. Njegovih 7,5 milijuna stanovnika sastavljeno je od različitih etničkih grupa, a zemlju odlikuju raznoliki krajolici sastavljeni od udaljenih gradova, plaža na Atlantskom oceanu i nacionalnih parkova bogatih životinjskim svijetom. Benin je poznat i po fascinantnom plutajućem selu Ganvié na jezeru Nokoué, često zvanom "Venecija Afrike".

Togo, zemlja koja je dobila ime prema selu Togoville, inače povijesnom domu vudu vjerovanja, poznata je po svojim prekrasnim krajolicima te suživotu 40 različitih plemena. Ova pitoreskna planinska zemlja jedna je od najmanjih u ovom dijelu Afrike, ali unatoč tome bogata geografskim i kulturološkim različitostima. Gotovo polovina stanovništva Toga i danas prakticira vudu i ostala animistička vjerovanja.

u 3. mjesecu svake godine / u dogovorenim terminima

14-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 7 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

14-dnevni aranžman donosi 140 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Gana, Togo i Benin —

naš standardni program posjete Gani, Togu i Beninu

1.-2. dan: Zagreb-Accra (Gana)
3. dan: Accra
4. dan: Cape Coast
4. dan: Elmina Castles
5. dan: Kakum National Park
5. dan: Posuban*
6. dan: Kumasi
7. dan: Ashanti Crafts Villages
7. dan: Ntonso
8. dan: Akosombo
9. dan: Volta River Boat Cruise
10. dan: Torgome Village & Shai Hills
11. dan: Accra-Lome (Togo)
12. dan: Ouidah (Benin)
13. dan: Voodoo Village
13. dan: Ganvié Floating Village/Cotonou
14. dan: Cotonou (Benin) - Accra (Gana)
15. dan: Accra-Zagreb

*Photo credit: 1person.files.wordpress.com

Naš 14-dnevni program tijekom kojeg ćemo obići čak tri zapadnoafričke države, Ganu, Togo i Benin, počinjemo dolaskom u Accru, glavni grad Gane smješten na obalama Atlantskog oceana u kojem se isprepliću moderni neboderi i kolonijalna arhitektura te je odlična točka za prvi susret sa kulturama i narodima zapadne Afrike. Nakon obilaska kozmopolitske Accre, krećemo obalnom cestom prema gradiću Cape Coast, koji sa svojom zanimljivom i šarolikom poviješću (u samo 4 stoljeća ovim gradom su vladali Britanci, Portugalci, Šveđani, Danci i Nizozemci) te obližnjim dvorcem Elmina nudi dovoljno aktivnosti i zanimljivosti za cjelodnevni obilazak. Put nastavljamo obilaskom Posubana, ceremonijalnih mjesta Asafo ratnika te dalje prema unutrašnjosti zemlje i nacionalnom parku Kakum koji sa svojim prirodnim obiljem i šetnjom mostovima "među oblacima" pruža jedinstveno iskustvo tropske šume. Iz grada Kumasi, glavnog grada regije Ashanti, obići ćemo lokalne obrtničke gradove u kojima se proizvode šarene tkanine i tekstilne proizvode, proizvodi od drveta te druge lokalno proizvedene umjetnine i praktični proizvodi. Slijedi posjeta mjestu Akosombo smještenom na obalama jezera Volta, najvećeg umjetnog jezera na svijetu, iz kojeg ćemo se uputiti na cjelodnevno krstarenje rijekom Volta te uživanje u miru i predivnim prirodnim krajolicima. Posjetiti ćemo i selo Torgome u kojem ćemo svi dobiti svoje "afričko" ime te sudjelovati u svakodnevici seoskog života Gane. Potom se vraćamo u Accru iz koje letimo za Lome, glavni grad Toga, gdje ćemo se pobliže upoznati sa vudu vjerovanjima i lokalnom religijom. Put nastavljamo prema gradu Ouidahu na atlantskoj obali Benina, koji je povijesno bio jedna od glavnih luka trgovine robljem, a čiji brojni spomenici podsjećaju na ovo mračno razdoblje svjetske povijesti. Ouidah je i centar religije vudu koja spaja katoličku sa religijama zapadne Afrike te ćemo za vrijeme boravka u Ouidahu posjetiti i autentično vudu selo. Na putu prema gradu Cotonou posjetiti ćemo plutajuće selo Ganvié, nastalo kao zaštita od plemena Fon koje je lovilo druga lokalna plemena i prodavalo ih portugalskim trgovcima robljem. Potom ćemo doći do najvećeg grada Benina, Cotonoua, iz kojeg ćemo nakon cijelog dana razgledavanja odletjeti prema Accri te potom dalje prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja  te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?