— Burkina Faso i Gana —

Ouagadougou - Bobo-Dioulasso - Bwa People - The Domes of Fabedougou - Karfiguela Waterfalls - Sindou - Loropéni - Gaoua - Tiébélé Burkinabé - Bolgatanga - Navrongo - Kassena - Kintampo Waterfalls - Kumasi - Kakum National Park - Accra

U ovom šesnaestodnevnom programu istraživanja Afrike, upoznat ćete se s ljepotama Burkine Faso, zemlje nasmijanih ljudi, i anglofonske Gane.

Burkina Faso, "zemlja nasmijanih ljudi", svoju nezavisnost od Francuske dobila je 1960. godine i smatra se jednom od najsrdačnijih zemalja Afrike zahvaljujući njenim prijateljski raspoloženim stanovnicima, čija su toplina i ljubaznost u potpunoj suprotnosti s njenim dramatičnim i surovim krajolicima. Osim tradicionalnom kulturom ispunjenih gradova, Quagadougou i Bobo, Burkina Faso poznata je i po četiri nacionalna parka koji su dom raznolikom divljem životinjskom svijetu.

Akwaba! - Dobrodošli u Ganu!, srce Afrike zemlju čija povijest seže i 2.000 godina unatrag do vremena drevnog Ganskog kraljevstva. Obilna trgovina zlatom, bjelokosti i soli privukla je Europljane na obale Gane, u to vrijeme znane kao Zlatna Obala. Gana je prva afrička zemlja koja je dobila neovisnost, a zahvaljujući njenim prijateljski raspoloženim stanovnicima te bogatoj i raznovrsnoj kulturi, Ganu često nazivaju "Prolazom u Afriku". Gana je svakako odličan izbor za polazišnu točku upoznavanja Afrike jer sadrži većinu toga što Afriku čini tako zanimljivom i posebnom; od legendarnog Ashanti kraljevstva do živahnih ulica Accre, preko djevičanskih plaža i živopisnih tržnica, do povijesnih lokaliteta. U Gani ćete svakako susresti i lijepu umjetnost i rukotvorine, iskusiti tradicionalne plesove uz zvuke bubnjeva koji će svakako dotaknuti najdublje kutke vaše duše.

u 11. mjesecu svake godine / u dogovorenim terminima

16-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 7 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

16-dnevni aranžman donosi 160 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Burkina Faso i Gana —

naš standardni program posjete Burkini Faso i Gani

1.-2. dan: Zagreb-Ouagadougou (Burkina Faso)
3. dan: Ouagadougou
4. dan: Ouagadougou-Bobo-Dioulasso, road trip
5. dan: Bobo-Dioulasso, city tour
5. dan: Bwa People (Bobo-Wule), masks tour*
6. dan: The Domes of Fabedougou
6. dan: Karfiguela Waterfalls
7. dan: Sindou & Loropéni
8. dan: Gaoua (Lobi people)
9. dan: Loropéni-Tiébélé, road trip
10. dan: Tiébélé Burkinabé (The Painted Village)
11. dan: Bolgatanga (Gana)
12. dan: Navrongo & Kassena
13. dan: Kassena-Kintampo Waterfalls, road trip
14. dan: Kumasi
15. dan: Kakum National Park
16. dan: Accra
17. dan: Accra-Zagreb

*Photo credit: www.afrik.com

Naš 15-dnevni program obilaska Burkine Faso i Gane počinjemo u Ouagadougouu, glavnom gradu Burkine Faso koji je još u 11. stoljeću osnovao narod Mossi, a u kojem ćemo tijekom 2 dana obići glavnu gradsku tržnicu te najpoznatije gradske znamenitosti. Iz Ouagadougoua krećemo na cestovnu avanturu prema gradu Bobo-Dioulasso u kojem ćemo obići poznatu džamiju izgrađenoj u sudansko-sahelskom stilu te druge zanimljive povijesne građevine drugog najvećeg grada Burkine Faso. Putovanje nastavljamo posjetom selu naroda Bwa, poznatog po svojim detaljnim i bogatim maskama od biljaka i drveta. U našoj avanturi po Burkini Faso slijedi posjeta kupolama Fabedougoua, geološkim formacijama starim gotovo 2 milijarde godina s kojih se pruža predivan pogled na okolni krajolik. Put nas vodi i do obližnjih vodopada Karfiguela, niza vodenih kaskada koje su jedna od najposjećenijih znamenitosti Burkine Faso. Tura se nastavlja posjetom vrhovima Sindou koji su nastali prije više milijuna godina i svjedoci su prošli geoloških vremena te arheološkom nalazištu Loropéni, kompleksu tvrđava izgrađenih prije tisuću godina za vrijeme vrhunca transsaharske trgovine zlatom. Put nas vodi i do mjesta Gaoua gdje ćemo upoznati običaje i život naroda Lobi. Road turu nastavljamo prema mjestu Tiébélé u kojem ćemo posjetiti jedinstveno oslikano selo i upoznati narod Kassena odakle nastavljamo našu avanturu prema Gani i gradu Bolgatanga iz kojeg ćemo posjetiti Tongo Hills, hramove Tengzug i obližnje tradicionalno selo naroda Tallensi. Potom krećemo prema mjestu Navrongo gdje ćemo posjetiti narod Kassena i upoznati njihove tradicije te umjetnost. Iz Kassene nastavljamo road turu prema predivnim slapovima Kintampo, jednim od najviših slapova Gane koji u nekoliko kaskada pružaju osvježenje od vruće ganske klime te stižemo u grad Kumasi. Iz Kumasija, glavnog grada regije Ashanti, obići ćemo lokalne obrtničke gradove u kojima se proizvode šarene tkanine i tekstilne proizvode, proizvodi od drveta te druge lokalno proizvedene umjetnine i praktični proizvodi.Put nastavljamo prema nacionalnom parku Kakum koji sa svojim prirodnim obiljem i šetnjom mostovima "među oblacima" pruža jedinstveno iskustvo tropske šume te završavamo u dolaskom u Accru, glavni grad Gane smješten na obalama Atlantskog oceana u kojem se isprepliću moderni neboderi i kolonijalna arhitektura te je odlična točka za opraštanje sa kulturama i narodima zapadne Afrike.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?