— Panama, Kostarika i Nikaragva —

Panamá City - Chagres - Soberanía - San Lorenzo - San José - ZOO Ave - Arenal - Tenorio - Tortuguero - Cahuita - Managua - Granada - Masaya - Mombacho - León

U ovom petnaestodnevnom programu obići ćemo Panamu, zemlju bogatih tropskih šuma i udaljenih autohtonih zajednica, Kostariku, zemlju tinjajućih vulkana, kilometarskih pješčanih plaža optočenih palmama i mnogobrojnih tropskih šuma te Nikaragvu, zemlju jezera, vulkana i kolonijalnih gradova.

Kod spomena Paname vjerojatno vam prvo na pamet pada čudesni Panamski kanal, ali Panama je mnogo više od toga. U neposrednoj blizini glavnog grada Panama Cityja pronaći ćete različite vrste staništa, kao što su Nacionalni park Chagres, Camino de Cruces, Cerro Ancón, Nacionalni park Soberania i Gamboa. Zbog svog geografskog položaja, Panama je odmorište na putu brojnih vrsta ptica koje migriraju od sjevera prema jugu i obrnuto, a najpoznatija ptica je orao harpija, panamska nacionalna ptica. Zbog tolike prirodne ljepote za upijanje i nevjerojatne bioraznolikosti lako je zanemariti užurbano gradsko sjedište, Panama City. Ali nemojte. To je metropola podijeljena između prošlosti i sadašnjosti, to je grad u kojem se urušavajuće kolonijalne građevine suprotstavljaju modernim čeličnim i staklenim zgradama koje se uzdižu visoko u nebo.

Tropske kišne šume, živopisni kolibrići, aktivni vulkani, poniruće rijeke, milje pješčanih plaža s palmama, sve to čini Kostariku posebno atraktivnom destinacijom. Mnogi će reći, ako se Majku Prirodu ikada može optužiti za prikazivanje, onda je to svakako u Kostariki. Smještena sjeverno od ekvatora, ovaj zeleni komad srednjeameričkog tjesnaca jedan je od najatraktivnijih bioraznolikih mjesta na planeti. Osim toga, kao jedina zemlja u regiji bez stalne vojske, Kostarika je svjetionik mira i demokracije. Kao svjetski pionir u ekoturizmu, Kostarika je zaštitila više od četvrtine svog teritorija, više od bilo koje druge zemlje. Njeni nacionalni parkovi su njezina najveća slava, zahvaljujući zapanjujuće raznolikim krajolicima, mikroklimi, flori i fauni. Osim u nacionalnim parkovima uživati možete i u obilascima njenih vulkana, posebice Arenala i Tenoria. Za svakoga u potrazi za avanturom, šarm Kostarike će vas prebrzo osvojiti i potpast ćete pod njenu čaroliju.

Nikaragva, zemlja jezera i vulkana, kako je obično zovu, najveća je zemlja Srednje Amerike, u kojoj ćete osim u vulkanima i jezerima, uživati i u kolonijalnim gradovima i tropskim kišnim šumama bogatim divljim životinjama kao što su jaguari i majmuni te brojnim vrstama ptica. Nacionalni park Masaya Volcano jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija u Nikaragvi, a razlog leži u činjenici što ovdje možete doći u izravan kontakt s aktivnim kraterom kao i s posebnom florom i faunom koja ga okružuje. Vulkanski park nudi noću fascinantne scene koje oduševljavaju noćne posjetitelje, budući da s ruba vulkana možete promatrati protjecanje lave. Biološki rezervat Mombacho Vulcano s ljepotom svojih krajolika i bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta čini ovo mjesto jedinstvenim, posebice u istočnom dijelu parka u kojem prevladava djevičanska netaknuta priroda. Iako Nikaragvi možda nedostaju kulturne atrakcije što ona svakako nadoknađuje prirodnim ljepotama, njeni gradovi Granada i León, vječni rivali, sa svojim šarenim španjolskim kolonijalnim zgradama, impozantnim crkvama koje izazivaju strahopoštovanje i elegantnim ulicama zadivit će zasigurno svakog posjetitelja.

od 01. do 04. mjeseca / u dogovorenim terminima

15-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 6 putnika 

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

15-dnevni aranžman donosi 150 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

Panama

naš standardni program posjete Panami

1.-2. dan: Zagreb-Panamá City
3. dan: Panamski kanal
4. dan: NP Chagres
4. dan: Emberá
5. dan: NP Soberanía
6. dan: ZP San Lorenzo

Tijekom našeg 5-dnevnog programa posjete Panami, jednoj od najrazvijenijih država Srednje i Južne Amerike upoznat ćemo svu raznolikost koju pruža ova mala, ali vrlo zanimljiva zemlja. Program počinjemo u Panamá Cityu, vibrantnom višemilijunskom gradu na rubu džungle koji izgledom podsjeća na latinoamerički Manhattan, a u kojem ćemo obići Punta Culebra Nature Center i Smithsonian Tropical Research Institute kako bi se bolje upoznali s raznolikošću kopnenog i morskog svijeta Paname, povijesnu kolonijalnu četvrt Casco Viejo i moderni financijski centar Paname. Obilazak nastavljamo posjetom Panamskom kanalu, jednoj od najvažnijih pomorskih arterija svijeta gdje ćemo ploveći Mirafloresom i Agua Clarom, dvjema plovnim trakama Panamskog kanala iz neposredne udaljenosti vidjeti ogromne međukontinentalne teretne brodove koji su okosnica svjetskog gospodarstva i trgovine. Obilazak nastavljamo posjetom nacionalnom parku Chagres u kojem ćemo ploviti rijekom do naselja lokalnog plemena naroda Emberá te vidjeti kako i dan danas živi ovo lokalno stanovništvo. Put zaključujemo posjetama nacionalnom parku Soberanía i zaštićenom području San Lorenzo u kojima ćemo iskusiti pravu džunglu te vidjeti razne vrste papiga, majmuna i orlova u svom prirodnom staništu, a možda ugledamo i jaguara kako vreba iz kutka.

Kostarika

naš standardni program posjete Kostarici

1. dan: NP Arenal Volcano
2. dan: NP Arenal Volcano
3. dan: NP Tenorio Volcano
4. dan: NP Tortuguero
5. dan: NP Cahuita
6. dan: San José i ZOO Ave

Naš 6-dnevni program posjete počinjemo pitoresknom vožnjom od zračne luke San Jose do nacionalnog parka Arenal Volcano u čijoj ćemo okolici provesti prvih nekoliko dana boravka u Kostariki, jednoj od ekološki najočuvanijih zemalja svijeta koja na vrlo malom teritoriju ima čak 12 različitih klimatskih zona. Vulkan Arenal i obližnji nacionalni park vulkan Tenorio lokacije su koje ćemo obići u prva tri dana boravka, a tijekom kojih ćemo uživati u mirnim, panoramskim šetnjama visećim mostovima kroz džunglu, nestvarno plavoj boji rijeke Rio Celeste, adrenalinskom ziplineu kroz džunglu te drugim aktivnostima (neke stvari neka ostanu tajna do dolaska) koje će vam dugo ostati u sjećanju. Nakon aktivna tri dana na zapadnom dijelu Kostarike, krećemo prema glavnom gradu San Joseu koji će nam biti baza i polazišna točka za nekoliko narednih dana obilaska Kostarike. Prvi na redu je cjelodnevni posjet nacionalnom parku Tortuguero na karipskoj obali, a čije ćemo kanale, lagune i rijeke obići brodom kako bi najbolje uživali u bogatom biljnom i životinjskom svijetu. Sljedeći dan na redu je posjeta nacionalnom parku Cahuita, najposjećenijem nacionalnom parku Kostarike smještenom uz samu obalu Karipskog mora te pravom raju za ljubitelje ptica. Na putu prema Cahuiti posjetit ćemo i svjetski poznato utočište za ljenjivce koje je nezaobilazni dio našeg programa u Kostarici. Posljednji dan našega putovanja predviđen je za obilazak glavnoga grada Kostarike - San Joséa i zoološkog vrta Ave, u kojem se nalaze napuštene i ozlijeđene životinje koje ne mogu više samostalno živjeti u prirodi. Među njima je i svjetski poznati tukan s 3-D otisnutim umjetnim kljunom.

Nikaragva

naš standardni program posjete Nikaragvi

1. dan: Managua (grad i jezero)
1. dan: NP Masaya Volcano
2. dan: BR Mombacho Volcano
2. dan: Granada
3. dan: León / Las Peñitas
4. dan: Managua-Panamá City-Zagreb

Naša 4-dnevna posjeta Nikaragvi počinje u Managui, glavnom gradu Nikaragve smještenom na obali jezera Mangue. Nakon obilaska najbitnijih znamenitosti, krećemo na vrlo atraktivni večernji obilazak aktivnog vulkana Masaya tijekom kojeg ćemo uživati u kontrastu boja noći i vruće magme. Sljedeći dan krećemo prema biološkom rezervatu vulkana Mombacho tijekom kojeg ćemo posjetiti plantažu kave te s vrha vulkana uživati u predivnom panoramskom pogledu na najveće nikaragvansko jezero Cocibolca te 365 otočića nastalih prije nekoliko tisuća godina tijekom erupcije ovog vulkana. Program nastavljamo posjetom kolonijalnom gradiću Granadi smještenom na obalama jezera Cocibolca koji očarava svojim pitoresknim uličicama i živahnim hispanskim stilom života. Sljedeći dan krećemo u posjet kolonijalnom Leónu koji je zbog svojeg povijesnog bogatsva i arhitektonske ostavštine pod zaštitom UNESCO-a. Nakon obilaska Leóna krećemo prema ribarskom mjestu Las Peñitas koje očarava svojim predivnim plažama i opuštenim stilom života. Putnici koji su više avanturistički nastrojeni mogu se umjesto uživanja na plaži odlučiti na surfanje po aktivnom vulkanu Cerro Negro, jedinstvenom iskustvu koje neće nikada zaboraviti. Program zaključujemo još jednim kratkim obilaskom Manague nakon čega krećemo prema zračnoj luci i Europi.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.  

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?