Zambija, divlje srce Afrike, naša je TOP destinacija za 2020. godinu

2019-11-17

Zambija, divlje srce Afrike, zelena je oaza nacionalnih parkova prožetih rijekama i močvarnim područjima koja privlači ogroman broj životinja. Iako je turistički nepravedno zasjenjuju susjedne Bocvana i Južna Afrika, svi koji su posjetili ovu veličanstvenu zemlju slažu se kako je najbolje čuvana tajna Afrike. Ova velika država (veličine Francuske) izdvojila je gotovo trećinu svojeg teritorija za nacionalne parkove i rezervate te se još uvijek nije našla na radaru brojnih putnika zbog čega je 2020. pravo vrijeme za njezin potpuni doživljaj.

Zambija ima sve što ljubitelji divljine mogu poželjeti: močvarna područja, rijeke, planine, bogatu populaciju divljih životinja te obilje slapova, uključujući i najslavnije od svih, Viktorijine slapove. Rijeka Zambezi, po kojoj je Zambija i dobila ime, četvrta je po veličini u Africi te podupire izvanrednu raznolikost divljih životinja, kao i milijune ljudi koji obitavaju uz njen tok.

Zambija je poznata po populacijama leoparda, lavova, slonova i raznih drugih vrsta divljih životinja, uključujući i crne nosoroge, koje su istrijebili lovokradice, no ponovno su uvedeni u slabo posjećeni nacionalni park North Luangwa.

Avanture u Zambiji odvesti će vas duboko u divljinu u kojoj životinje, i grabežljivci i plijen, lutaju neograđenim kampovima, a noćne razmjene priča oko vatre i na lokacijama na kojima gotovo da i nema ljudskog traga ostat će vam u sjećanju.

Zambija je izvorni dom walking safarija koje je u nacionalni park South Luangwa uveo legendarni vodič Norman Carr. Oni koji su iskusili walking safari jednoglasno kažu kako ništa ne može nadmašiti ovakvo iskustvo približavanja divljoj životinji i uživanja u divljini u potpunoj slobodi.

Prema Svjetskom ekonomskom forumu (WEF), Zambija je jedna od najsigurnijih zemalja u Africi te je sigurnija i od mnogih razvijenih zemalja Zapadne Europe, što bi vam trebalo udahnuti dodatno povjerenje u odluku kako je sada pravo vrijeme za posjetu divljem srcu Afrike.

Putovanja se organiziraju u okviru 14-dnevnog programa u grupama do maksimalno 8 putnika po grupi i to u periodu između 4. i 5. mjeseca.