Upoznajte složenu kulturnu i biološku raznolikost Papue Nove Gvineje

2018-12-04

Složena kulturna i biološka raznolikost Papue Nove Gvineje opskrbit će vas nevjerojatnim otkrićima. Najbolje od najboljeg pokazat ćemo vam u novom četrnaestodnevnom programu.

Papua Nova Gvineja obuhvaća istočnu polovicu otoka Nove Gvineje, drugog po veličini otoka na svijetu, kao i mnoge druge pacifičke otoke među kojima su Nova Britanija i Nova Irska. S više od 850 međusobno nerazumljivih, autohtonih jezika koji odražavaju barem toliko različitih tradicionalnih plemena, Papua Nova Gvineja je zemlja s najvećom jezičnom različitošću na svijetu. Ova zapanjujuća kulturna raznolikost dovela je i do mnogih različitih izričaja: u umjetnosti, plesu, glazbi, narodnim nošnjama i kostimima, frizurama i dr. Šarena kulturna baština slavi se svake godine na brojnim regionalnim festivalima.

Zemlju obilježavaju guste tropske šume, savane i močvarne ravnice, vulkanske planine te pješčane plaže i koraljni grebeni. Šume su dom mnogih rijetkih vrsta poput klokana penjaša, leptira kraljice Aleksandre ili pravih kazuarija (ptica). Papua Nova Gvineja dom je čak 38 od ukupno 43 vrste iz porodice rajskih ptica, stoga ne čudi što se ovaj dio svijeta često naziva "Otokom rajskih ptica". I na grbu Papue Nove Gvineje je rajska ptica. Papua Nova Gvineja uistinu je jedna od posljednjih granica za iskonske putnike i avanturiste. Priroda i čovječanstvo se ujedinjuju, međutim mnogi dijelovi zemlje ostaju blaženo nepromijenjeni. Posjetite ovu zemlju dok je još uvijek autentična i gotovo netaknuta.