Sudjelovali smo na 7. Međunarodnom sajmu turzima PLACE2GO

2018-03-19

Turističke agencije FOSCROT TRAVEL, WORLD ADVENTURE TRAVEL, ARCTIC CLUB i FOSCROT YACHT sudjelovale su na 7. Međunarodnom sajmu turzima PLACE2GO koji se od 16. do 18. ožujka održao u Areni Zagreb.

Turistička agencija FOSCROT TRAVEL predstavila je sve destinacije u svojoj ponudi za 2018. godinu te je najavila destinacije za 2019. godinu. Svoj prošlogodišnji nastup obilježili smo temom Tanzanije, a ovogodišnji temom Gvatemale. Gvatemala je naše novo tržište koje nudimo u programu od 10 dana, ali i iznimno vrijedna dopuna našim redovnim programima putovanja u Panamu, Kostariku i Nikaragvu. Naš je tim, za potrebe uređenja izložbenog prostora, od 2.408 kamenih blokova sagradio umanjenu repliku majanskog hrama tešku 5 tona. U suradnji s Arepa Hrvatska tijekom sajma podijelili smo 200 gvatemalskih rellenitosa, a riječ je o tradicionalnoj slastici od crnog graha, banana i slatkog krumpira. Uz mnogobrojne prijatelje i klijente tijekom sajma posjetili su nas i dobitnici nagradne igre koju smo tijekom veljače organizirali u suradnji s Enter Zagrebom.

Turistička agencija WORLD ADVENTURE TRAVEL predstavila je program "Put u nepoznato" kojeg realizira u suradnji s britanskim istraživačima i biolozima, a uz podršku BBC-a. Turistička agencija ARCTIC CLUB, naša nova turistička agencija specijalizirana za tržišta Arktičkog kruga, na ovogodišnjem PLACE2GO predstavila se s programom obilaska sjeverne Norveške. Zanimljivo uređenje izložbenog prostora upotpunili smo efektima isparavanja suhog leda, a kako bismo prenijeli jedinstveni arktički ugođaj. Turistička agencija FOSCROT YACHT također je sudjelovala na ovogodišnjem PLACE2GO-u. Osim naših redovnih programa jedrenja jedrilicama i katamaranima, predstavili smo potencijale podvodnog drona - naše najnovije usluge istraživanja podmorja.

Na sajmu je sudjelovalo 180 izlagača iz 21 zemlje svijeta. Sajam se održao pod generalnim pokroviteljstvom Turkish Airlinesa, pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, a od samih početaka podržavaju ga Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba. Uz sajamski dio, i ove godine posjetitelje su zabavljali poznati blogeri i putopisci. Među njima su prekaljeni novinar Goran Milić, pjevačica Mirela Priselac Remi, pustolov Goran Jović, uvijek zanimljivi Bojan Mušćet i Bugov Dragan Petric, savjetnik za putovanja Vlado Šestan, Damir Zurub, Saša Pjanić, Damir Filipović i Ivan Rako, Dejan Nemčić te Ivan Bengeri.