Putovima Danske: Jedinstvena 10-dnevna avantura s polaskom 20.10.2017.

2017-08-19

Ponuda je istekla

Turistička agencija FOSCROT TRAVEL s polaskom 20.10.2017. organizira jedinstveno 10-dnevno putovanje u Dansku - road turu od krajnje južne do krajnje sjeverne i istočne točke poluotoka Jyllanda.

Putovanje započinjemo u Hamburgu odakle ćemo se preko Flensburga uputiti u Sønderborg, Faaborg, Svendborg, Nyborg i Odense. Sljedećeg dana uputit ćemo se u Aabenraau te preko Løjt Kirkebyja u Haderslev, Arøsund i Kolding. Put prema najsjevernijoj kopnenoj točki Danske, gradu Skagenu, nastavljamo obilaskom mjesta Vejlea, Horsensa i Aarhusa. Obići ćemo i mjesta Ebeltoft, Grenå i Aalborg. Prolazeći kroz Frederikshavn, doći ćemo do grada Skagena. Ostatak našeg 10-dnevnog boravka u Danskoj provest ćemo u glavnom gradu Københavnu, a obići ćemo i grad Malmö u Švedskoj.

Danska (Kongeriget Danmark) je država u sjevernoj Europi. Obuhvaća poluotok Jylland i skupinu od 391 otoka, od kojih su najveći Sjælland, Fyn, Lolland, Falster i Langeland te Bornholm (u Baltičkom moru). Danskoj pripadaju i Ferojski otoci (Færøerne, Føroyar) u Atlantskom oceanu te otok Grenland. Na kopnu graniči jedino s Njemačkom na jugu, na zapadu izlazi na Sjeverno more, a morski prolazi Skagerrak, Kattegat i Øresund odvajaju je od Norveške i Švedske na sjeveru i istoku. Duljina obale iznosi 7.314 km.

Poluotok Jylland prostrana je valovita ravnica s brežuljcima, od kojih je najviši Møllehøj (171 m). Danska je građena pretežno od tercijarnih (pješčenjaci, gline) i kvartarnih naslaga; mjestimično se pojavljuju slojevi krede (sjeverni Jylland, jugoistočni dio otoka Sjællanda) i vapnenca (jugoistočni Sjælland). Iznimka je otok Bornholm, koji je građen od prekambrijskih granita. Na oblikovanje reljefa najjače je utjecalo pleistocensko ledeno doba. Cijeli sjeverni dio Danske bio je pokriven ledom, a južni nanosima pijeska iz ledenjačke vode. Osnovne značajke reljefa tvore nizovi morena, koji se pružaju od sjevera prema jugu, te pješčane naplavine. Uz zapadnu obalu poluotoka Jyllanda pružaju se lagune odvojene od mora pojasom dina. Dugački plitki fjord Lim odvaja krajnji sjeverni dio poluotoka od ostatka. Istočna je obala razvedena mnogobrojnim fjordovima.

Klima je oceanska (ljeta su svježa, a zime blage), osobito u zapadnom i sjevernom dijelu poluotoka Jyllanda. Prosječne su ljetne temperature na jugu i istoku više nego na sjeveru i zapadu. Srednja temperatura zraka u srpnju kreće se od 15 °C na zapadu do 17 °C na istoku, a u veljači od 0,5 °C na zapadu do -1,0 °C na otoku Bornholmu. Zapadna obala osobito je izložena vlažnim oceanskim vjetrovima. Godišnji prosjek oborina iznosi 650 do 800 mm, a u području Velikoga Belta 400 do 500 mm. Oborina ima tijekom cijele godine (prosječno 171 dan s oborinama godišnje), s maksimumom u kolovozu i listopadu.

Rijeke su kratke, nepogodne za plovidbu. Najdulja je rijeka Gudenå (176 km). Jezera su brojna u pobrđu središnjega Jyllanda i na otocima; najveće je jezero Arresø (39,6 km²) na otoku Sjællandu. U šumskom pokrovu, koji potječe iz druge polovice XIX. st., a zauzima 15,6% od ukupne površine, prevladavaju četinjače (smreka). Šume se racionalno iskorištavaju i obnavljaju. Obrađeno je 66,3% površine, a pod močvarama je 6,8% teritorija.

Glavna su obilježja danskoga gospodarstva vrlo stabilan gospodarski rast s prosječnom godišnjom stopom oko 2,5%, visoka socijalna sigurnost građana (uz skandinavski model "države blagostanja"), jedan od najviših BDP-a po stanovniku u svijetu, niska stopa nezaposlenosti te stalno visok udjel vanjske trgovine u stvaranju bruto proizvoda.

U gospodarskoj strukturi prevladavaju usluge (65% BDP-a, 60% zaposlenih), a tehnološki je posebno razvijena i specijalizirana industrijska proizvodnja hrane. Na izvozu hrane Danska godišnje zarađuje gotovo 10 milijardi USD (gotovo 20% ukupnih izvoznih prihoda), a u sektorima poljodjelstva, stočarstva i ribarstva zapošljava manje od 10% radne snage. U industriji, gdje se ostvaruje 30% BDP-a, radi oko 25% djelatnog stanovništva, od toga trećina u prehrambenim djelatnostima, a ostali pretežito u brodogradnji, naftnoj, elektroničkoj, kovinskoj, tekstilnoj, kemijskoj i drvnoj industriji. Do početka 1970-ih čak 90% energetskih potreba Danska je podmirivala uvozom nafte, a nakon toga upotrebljava uglavnom vlastite energetske izvore (nafta i plin iz Sjevernog mora). S godišnjom proizvodnjom nafte oko 8,5 milijuna tona, Danska je potkraj 1990-ih bila treća zemlja u Europi (bez Rusije, a iza Norveške i Velike Britanije). Lučka privreda, brodarska društva i brodogradnja koncentrirane su oko Kopenhagena, a zapošljavaju oko 7% ukupne radne snage i ostvaruju gotovo 11% BDP-a.

Kopenhagen (København) je glavni i najveći grad Danske. Kopenhagen leži na istočnoj obali otoka Sjællanda i dijelom na otoku Amager. Od godine 2000. Øresundskim mostom spojen je sa švedskim gradom Malmöm. Na užem gradskom području živi oko pola milijuna ljudi, a u cijeloj gradskoj aglomeraciji oko 1,2 milijuna.

Kopenhagen su oko 1000. godine osnovali danski kralj Sven I. i njegov sin Knut II. Veliki. Do polovice 12. stoljeća bio je malo ribarsko mjesto, a na važnosti je počeo dobivati od 1167. godine, kada je postao biskupsko sjedište. Odlična prirodna luka pogodovala je razvoju trgovine i obrta i dala ime gradu. Grad je u tom razdoblju bio izložen napadima Hanzeatske lige, a 1254. je dobio gradska prava te 1536. postao prijestolnicom Danskog kraljevstva.

Kopenhagen je najveća danska luka s brodskim vezama sa Švedskom, Norveškom, Njemačkom, Poljskom i Velikom Britanijom. Na otoku Amageru nalazi se jedna od najvećih europskih i najveća skandinavska zračna luka - međunarodni aerodrom Kastrup. Otok Sjælland spojen je s kopnom nizom mostova preko kojih vode željezničke i cestovne veze Kopenhagena s ostatkom Danske i Europe.

Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice. Putovanja u Dansku u drugim datumima organiziramo od 5. do 10. mjeseca svake godine, a sve u dogovoru s putnicima.

Sve informacije o ovom programu možete dobiti putem adrese elektroničke pošte foscrot.travel.ltd@gmail.com  ili pozivom na broj +385-91-373-5555 (Thomas).

10-dnevni aranžman donosi 50 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Danska —

naš standardni program posjete Danskoj

1. dan: Hamburg
2. dan: Hamburg
3. dan: Sønderborg
4. dan: Svendborg
5. dan: Odense
6. dan: Kolding
6. dan: Aalborg
7. dan: Aarhus
8. dan: Skagen
9. dan: København
10. dan: København
11. dan: Malmö

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana. Smještaj u svim destinacijama organiziramo isključivo na bazi dvokrevetnih soba uz mogućnost simbolične nadoplate za jednokrevetnu sobu. FOSCROT TRAVEL ne radi tako da organizira aranžmane u kojima je potrebno ostvariti minimalan broj putnika kako bi se putovanje realiziralo, stoga su svi naši putnici sigurni da će uplaćeno putovanje za definirane datume uvijek biti realizirano, osim u slučaju više sile, poput elementarne nepogode i sl.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT IMAGES LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobiti ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.