Podržite našu akciju prikupljanja sredstava za obuku licenciranih turističkih planinskih vodiča

2018-03-24

U okviru programa potpore obrazovanja djece i mladih u zemljama Istočne Afrike koji provodimo u okviru Zaklade Thomas Andy, pokrećemo akciju prikupljanja sredstava u iznosu od 2.000 USD za obuku dvije osobe iz Ujedinjene Republike Tanzanije koje će, po završetku iste (obuke), postati licencirani turistički planinski vodiči. Ovu akciju provodimo kako bismo im pružili novu radnu perspektivu.

Vlada Ujedinjene Republike Tanzanije putem Ministarstva prirodnih resursa i turizma planira provesti sustav cjelokupnog sustava registracije turističkih vodiča te njihove certifikacije i akreditacije u skladu sa Zakonom o turizmu br. 11/2008 odjeljak 42, zajedno sa Pravilnikom o turizmu (turističkim vodičima) iz 2013. te Smjernicama o registraciji i licenciranju turističkih operatera. Zakonom je propisano da turistički vodiči trebaju biti registrirani, ovjereni i licencirani nakon što su prošli odgovarajuću obuku kako bi radili u turizmu. College of African Wildlife Management, Mweka (CAWM) je odabran za edukaciju planinskih vodiča te jednom godišnje educira oko 100 novih planinskih vodiča. Obuka se provodi kroz predavanja i terensku praktičnu obuku.

Obuka će obuhvatiti sljedeća područja: opće poznavanje turizma, planinska ekologija, identifikacija i interpretacija bioloških resursa (ptice, sisavci, gmazovi, insekti i biljke), identifikacija i tumačenje planinskih fizičkih resursa, tehnike vođenja gostiju (uključujući etiku) te prva pomoć, hitna pomoć i spašavanje u divljini. Preduvjeti sudjelovanja su imanje redovne svjedodžbe o završenoj srednjoj školi (OECD) ili višem stupnju obrazovanja, članstvo u bilo kojoj priznatoj Udruzi vodiča u Tanzaniji te iskustvo u planinarenju. Uspješnim kandidatima biti će dodijeljena potvrda koja će se koristiti za službenu registraciju planinskih vodiča. Potvrdu priznaju Ministarstvo prirodnih resursa i turizma te KINAPA.

Trošak u iznosu od 1.000 USD po osobi (dakle ukupno 2.000 USD za dvije osobe) odnosi se na troškove obuke koja se uplaćuje u korist College of African Wildlife Management te troškove smještaja, hrane i opreme. Sredstva za ovu akciju prikuplja turistička agencija Foscrot Travel, a ona će biti uplaćena u korist gospodina Richarda Materua te Fredericka Gathija, a koje je većina naših klijenata upoznala tijekom putovanja u Tanzaniji. Za više informacija na koji način možete sudjelovati u akciji molimo da se obratite putem adrese elektroničke pošte foscrot.travel.ltd@gmail.com ili pozivom na broj+385-91-373-5555 (Thomas).