Otputujte u nepoznato: Vodimo vas na jednu od lokacija sa snimanja serijala Blue Planet II

2018-03-29

Ponuda je istekla

Turistička agencija WORLD ADVENTURE TRAVEL u suradnji s turističkom agencijom FOSCROT TRAVEL te svjetski poznatim biolozima i istraživačima s polaskom 15.06.2018. godine organizira jedinstveno 15-dnevno putovanje u nepoznato - na jednu od 10 nevjerojatnih lokacija sa snimanja novog BBC-jevog serijala Blue Planet II.

Putovanje započinjemo u Zagrebu, a putnici će svoju krajnju destinaciju saznati tek prilikom ukrcaja u zrakoplov. Je li riječ o Meksiku (Kalifornijski zaljev), Norveškoj (Svalbard, Arktik), Južnoj Georgiji i otočju Južni Sandwich, Velikom koraljnom grebenu (Queensland, Australija) ili južnoj Africi? Ili je riječ o Zaljevu morskih pasa (zapadna Australija), Nikaragvi, Galapagosu, Borneu ili Maldivima? Odgovor na to pitanje znamo samo mi, a na vama je probuditi iskonskog putnika u sebi i otisnuti se u jednu od najvećih životnih avantura dosad. Dobro, možemo vam malo pomoći. Maldivi nisu.

Velika bioraznolikost Cortezovog morskog područja, smještenog između kopnenog dijela Meksika i poluotoka Baja California, potaknula je legendarnog ronioca Jacquesa Cousteaua da proglasi upravo ovo more akvarijem svijeta, a to je i dalje glavni razlog velikog dolaska turista. Snimke raža koje stvaraju bioluminiscentne staze svojim krilima tim Blue Planeta II prvi je put zabilježio upravo ovdje. Tim BBC-jevog serijala posjetio je i Svalbard, otočnu skupinu u Sjevernom polarnom moru, a kako bi snimio izlazak morževa iz vode na led, iako je toplije vrijeme značilo da su se morali nastaniti na sante leda napravljene od dijelova ledenjaka. Zaljev St Andrews na Britanskom prekomorskom području Južna Georgija i otočje Južni Sandwich dom je najveće svjetske kolonije kraljevskih pingvina i također je još jedna od lokacija na kojoj je tim Blue Planeta II snimio spektakularne scene. Producent Miles Barton izjavio je kako je količina aktivnosti u tom području nevjerojatna te kako su upravo tu zabilježeni motivi ekstremne ljepote prirode.

Iako je najveća turistička atrakcija Australije pretrpjela najgori događaj izbjeljivanja u ljudskoj povijesti 2016. godine, Veliki koraljni greben ostaje jedan od najimpresivnijih ekosustava na zemlji. Hladnije vode na njegovom južnom dijelu znače da su otoci kao što je Lady Elliot pretrpjeli samo minimalnu štetu od izbjeljivanja iz kojeg razloga je to područje ušlo u konačan scenarij Blue Planeta II. Tim Blue Planeta II nije zaobišao niti Afriku. Zbog kopnenih sisavaca južna Afrika je s punim pravom postala čuvena kao odredište za istraživanje divljine, međutim i obala ove zemlje je dostojna safarija. Izvršni producent James Honeyborne izjavio je kako su na tom području fotografirane stvari koje još uvijek nisu znanstveno opisane, pozivajući se na snimke hobotnica koje se pomoću školjki brane od morskih pasa.

Zaljev morskih pasa u Zapadnoj Australiji, pod zaštitom UNESCO-a, područje je od iznimnog značaja i po izjavi producentice Kathryn Jeffs vrvi životinjskim svijetom. Dupini doslovno plivaju do nožnih prstiju, dok se kornjače, morske sirene i mante vrlo lako mogu vidjeti i to u vrlo iznenađujućem broju. Sve ove životinje su privučene livadama morske trave koja raste na širokim prostranstvima plitkih pješčenjaka. Naravno, gdje ima puno života nalaze se i grabežljivci, poput tigrastih morskih pasa. Još jedna lokacija snimanja Blue Planeta II su plaže u El Ostionalu u Nikaragvi, a poznate su po gniježđenju kornjača što nerijetko podsjeća na invaziju. Prvi pokušaji snimanja tih kadrova bili su gotovo upropašteni radi velike količine turista nakon što je nekoliko slavnih osoba s tih lokacija objavilo selfije. Međutim, izmjene zakona pomogle su ovo područje očuvati i učiniti ga manje dostupnim velikom broju posjetitelja.

Galapagos, dragocjeni ekvadorski arhipelag, lokacija je koja se ne može usporediti ni sa čim u prirodnom svijetu - iznad i ispod površine more. Za Blue Planet II, fotoaparati pričvršćeni za leđima kitova omogućili su vizualizaciju oceana iz perspektive najvećih morskih bića. Još jedna lokacija snimanja je i obala Sabah (Malezijski Borneo), a na kojoj je tim Blue Planeta II, između ostalih, snimio scenu uklanjanja parazita s kornjače. David Attenborough ostao je zadivljen tim scenama te je izjavio kako je teško ne pomisliti da ova životinja ne uživa. Tim Blue Planet II na Maldivima je uspio snimiti i "ciklon", fenomen gdje više od 50 manta stvara vrtlog kojim love svoj plijen. Iznenađujuće, mante nisu posebno zaštićene maldivskim zakonima, iako su upravo one jedna od najvećih vrijednosti Indijskog oceana. Za nadzor brojeva, Manta Trust ima istraživačku postaju sa sjedištem u Four Seasons Landaa Giraavaruedu, gdje gosti mogu pratiti znanstvenike jedan dan, slobodno roniti i učiti se fotografiranju.

Ovo ekskluzivno putovanje organiziramo u maloj grupi i to za samo 6 putnika, a kao i u slučaju svih naših aranžmana, riječ je paketu na bazi all inclusive što znači da putnici po plaćanju kotizacije prema turističkoj agenciji FOSCROT TRAVEL kasnije (na destinaciji) nemaju dodatnih troškova. Cjelokupno putovanje se organizira na bazi visoke ili iznimne kvalitete prijevoza, smještaja i ostalih usluga, posebno vodeći računa na zdravstvene, prehrambene i druge potrebe putnika. Smještaj uvijek organiziramo na bazi dvokrevetne sobe, osim u slučaju kada putnici uz doplatu žele jednokrevetnu sobu.

Kotizaciju FOSCROT TRAVELA čini trošak svih povratnih avionskih karata, trošak svih lokalnih transfera; trošak goriva, cestovnih i lučkih pristojbi, trošak hrane i pića (tri obroka prve klase dnevno i neograničena konzumacija vode (konzumacija bezalkoholnih i alkoholnih pića nije uključena u cijenu)), trošak svih smještaja, trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme, trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete, trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja, police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili više sile te police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje te konačno trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice. Sve informacije o ovom programu možete dobiti putem adrese elektroničke pošte foscrot.travel.ltd@gmail.com ili pozivom na broj +385-91-373-5555 (Thomas).

15-dnevni aranžman donosi čak 1.500 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobiti ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana. Smještaj u svim destinacijama organiziramo isključivo na bazi dvokrevetnih soba uz mogućnost simbolične nadoplate za jednokrevetnu sobu. FOSCROT TRAVEL ne radi tako da organizira aranžmane u kojima je potrebno ostvariti minimalan broj putnika kako bi se putovanje realiziralo, stoga su svi naši putnici sigurni da će uplaćeno putovanje za definirane datume uvijek biti realizirano, osim u slučaju više sile, poput elementarne nepogode i sl.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT IMAGES LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.