Otkrijte Nassau kroz naš jedinstveni 3-dnevni aranžman

2017-08-17

Prilikom odabira putovanja u zemlje Sjeverne Amerike u našoj redovnoj ponudi, turistička agencija FOSCROT TRAVEL svim svojim putnicima uz nadoplatu nudi 3-dnevni aranžman posjete Nassau (New Providence, Bahami). Takva putovanja mogu biti realizirana tri dana prije početka redovnog aranžmana i/ili tri dana po završetku redovnog aranžmana.

Bahami su otočna država u Atlantskom oceanu. Obuhvaća otočje od 700 otoka istočno od Floride i sjeverno od Kube. Bahami su i danas dio Commonwealtha, iako su 1973. proglasili neovisnost od Ujedinjenog Kraljevstva. Na čelu države je kraljica Elizabeta II., nju na Bahamima predstavlja generalni guverner koji se izabire po preporuci vlade. U skladu s britanskom tradicijom, Bahamima vlada dvodomski parlament Senat (sa 16 zastupnika) i Kuća zastupnika (40 zastupnika). Državu vodi vlada na čelu s premijerom. Izbori se održavaju svakih pet godina. Bahami su član Commonwealtha.

Prvo tlo Novog svijeta na koje je Kristofor Kolumbo stupio je bio otok San Salvador (ili Watling's Island) u jugoistočnim Bahamima. Na otoku je našao indijansko pleme Taino, s kojima je razmjenio darove. Na Bahamima je živjelo odo 40 000 Indijanaca u vrijeme kada je Kolumbo došao. Kasnije su svi porobljeni, tako da je njihovo bogato društvo brzo nestalo. Prvi engleski doseljenici su naselili otok 1650. godine, a dolaskom guvernera Woodesa Rogersa 1718. godine službeno su postali dio Britanskog carstva. Godine 1964. Bahami su dobili samostalnu vlast, da bi 1973. postali samostalna država. Od samostalnosti u državi je naglo razvijen turizam i bankarstvo, tako da država danas ima treći po veličini BDP per capita u zapadnoj hemisferi.

Arhipelag od 700 otoka i otočića pokriva površinu od 100 000 četvornih milja Atlantskog oceana. Andros je najveći otok na Bahamima i nalazi se na zapadu. Na otoku New Providence koji se nalazi istočno od Androsa se nalazi glavni grad Nassau u kojemu živi dvije trećine stanovništva. Drugi važniji otoci su Grand Bahama na sjeveru (na kojemu se nalazi drugi najveći grad u zemlji Freeport) i Inagua na jugu.

Nassau je glavni i najveći grad države Bahami. Smješten je na najvećem bahamskom otoku New Providence. Prema podacima iz 2013. godine broji oko 260.000 stanovnika, što čini oko 80% ukupne populacije. Predstavlja kulturno i gospodarsko središte zemlje.

Smješten na otoku New Providence, Nassau je važna morska luka. Površina grada iznosi 207 četvornih kilometara, što je ujedno i ukupna površina otoka. Svoj turistički potencijal duguje i tome što je geografski relativno blizu SAD-u. Tako primjerice do Miamija udaljenost zračnim putem iznosi 290 kilometara. Osim blizine SAD-a, tropska monsunska klima i prirodne ljepote također čine Nassau privlačnom turističkom destinacijom. Ljetne dnevne temperature rijetko prelaze 33 stupnja Celzija, dok se zimske kreću od 23-27 stupnjeva. Prosječne godišnje temperature mora kreću se od 23 stupnja Celzija u zimskim mjesecima do 28 stupnjeva u ljetnim mjesecima.

Sve informacije o ovom programu možete dobiti putem adrese elektroničke pošte foscrot.travel.ltd@gmail.com.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.