Novi Zeland, jedna od najčišćih i najzelenijih zemalja svijeta, naša je TOP destinacija za 2019. godinu

2018-12-04

U Novom Zelandu, za mnoge jednoj od najljepših zemalja svijeta, uz čudesne planine i udaljene doline koje su ovu zemlju kroz trilogiju Gospodara prstenova lansirale u jednu od najpoželjnijih destinacija svijeta, susrest ćete se ne samo s prekrasnim plažama, fjordovima, jezerima i veličanstvenim šumama, već i sa stotinama godina starom maorskom kulturom, modernim gradovima i širokim spektrom aktivnosti na otvorenom.

Podijeljen u dva otoka, sjeverni i južni, Novi Zeland je iznimno raznoliko odredište koje svojom ljepotom uvijek nagrađuje i one koji ga prvi put posjećuju, kao i uvijek iznova one koji mu se ponovno vraćaju. Sjeverni otok je vizualno manje dramatičan od svog južnog susjeda, ali je dom za otprilike dvije trećine ukupnog stanovništva. Većina urbanih centara nalazi se na ovom otoku, uključujući i glavni grad Wellington i sve dinamičniji Auckland. Međutim, priroda je još uvijek glavni igrač, zahvaljujući vulkanima, termalnim izvorima i veličanstvenim otocima.

Južni otok dom je manjem broju stanovništva, ali se može pohvaliti najspektakularnijim krajolicima ove zemlje. Gotovo prazne plaže, planinski lanci, ledenjaci, fjordovi, širom otvoreni prostori - sve to ćete naći ovdje, uključujući i Christchurch, najveći grad ovog otoka, inače poznat pod nazivom "Zeleni grad".

Novi Zeland se također razvio u jednu od najčišćih i najzelenijih zemalja svijeta. U cijeloj zemlji ukupno se nalazi 14 nacionalnih parkova, a gotovo četvrtina zemlje je zaštićena. Mješavina maorske i europske kulture, zajedno s prekrasnim pejzažima, pružaju zaista jedinstveni karakter ovoj dalekoj zemlji.