Donosimo vam 13 razloga za road trip u Škotskoj sa Foscrot Travelom

2017-11-30

Želite otići na putovanje u Škotsku koje ćete dugo pamtiti? Pozivamo vas da pogledate fotografije 12 škotskih nacionalnih turističkih ruta i epske sjeverne obalne ceste 500. Ukoliko se na obilazak Škotske odlučite s Foscrot Travelom, našom jedinstvenom road turom provest ćemo vas kroz neke od najljepših krajolika u zemlji, a upoznat ćete i obilje fantastičnih atrakcija i šarmantnih gradova i sela koja ćete tijekom putovanja posjetiti. Svaka ruta varira u dužini i nudi slikovitu alternativu glavnim cestama i autocestama te je idealna za uživanje u fantastičnom krajoliku Škotske.

Protežući se od Dundeeja do Aberdeena, obalna cesta Angus proteže se na 103 km i prolazi kroz spektakularnu obalu te plodne krajolike istočne Škotske. Zaustavit ćemo se na jednoj od lijepih plaža, kušat ćete Arbroath Smokie te uživati u divljim životinjama u Montrose Basinu. Naravno, nećemo propustiti niti posjet dvorcu Dunnottar. 

Putujući zapadnom obalom pokrajine Argyll svakim kilometrom upijati ćete zapanjujuće planinske krajolike i predivne poglede na jezera. Obalna ruta Argyll proteže se na 208 km te povezuje Tarbet i Fort Williams. Putujući ovom rutom proći ćemo pored jezera Loch Fyne i posjetiti šarmantne gradiće kao što su Inveraray i Oban.

Putujući iz Carlislea u Edinburgh otkrit ćete bujne krajolike škotske graničarske rute na ovom povijesnom putu kroz južnu Škotsku. Uživat ćete u mirnoj prirodi koja je inspirirala pisca Sir Waltera Scotta, a posjetit ćemo i Abbotsford, njegovu kuću te istražiti neke od prekrasnih opatija u regiji.

Polazeći od Abingtona, slijedeći rijeku Clyde na Clyde Valley, obići ćete turističku rutu koja sa svojih 61 km obuhvaća brojne poljoprivredne krajolike i brežuljke, ali i aktivne gradiće kao što je Hamilton, u neposrednoj blizini Glasgowa. Posjetit ćemo i New Lanark, koji se nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine i šarmantne gradiće poput Biggara.

Na turističkoj ruti Deeside putovat ćete po najvišoj britanskoj glavnoj cesti - A93 - od Pertha, preko nacionalnog parka Cairngormsa, do Aberdeena. Putujući ovom 174 kilometara dugom rutom uživat ćete u pogledu na plodne voćnjake u blizini Blairgowriea, planine Cairngormsa i sjaju Royal Deesidea.

Za vrijeme vožnje obalnom rutom Fife uživat ćete u pogledu na impresivni most Forth, a prolazit ćete kroz bogata poljoprivredna područja, slikovite primorske gradove te uz prekrasne plaže. Zašto ne biste završili svoje putovanje ovom rutom prijelazom preko mosta Tay do Dundeeja kako bi otkrili mnoge atrakcije ovog škotskog grada?

Turistička ruta Forth Valley savršen je izbor za dan otkrivanja nekih od glavnih atrakcija i povijesnih gradova Škotske. Ova 69 km duga ruta proteže se od Edinburgha do Stirlinga, a putujući njom vidjet ćete znamenitosti kao što su The Kelpies, The Falkirk Wheel, Linlithgow Palace i centar za posjetitelje Battle of Bannockburn.

Turistička ruta Galloway proteže se na 148 kilometara od Gretne do Ayra na jugozapadu Škotske. Putujući ovom rutom uživat ćete u slikovitim krajolicima Gallowaya koji su nadahnuli škotskog pjesnika Roberta Burnsa. Pozivamo vas da zajedno s nama otkrijete atrakcije podignute u čast ovom pjesniku u Dumfriesu i Allowayu u Ayrshireu te uživate u ljepoti park-šume Galloway.

Ruta koja se proteže od Aberdeena do Invernessa naziva se i turistička ruta Highland jer ćete prolazeći njom upoznati samo srce škotskog gorja. Prolazeći kroz inspirativni krajolik Nacionalnog parka Cairngorms i šarmantne brdske gradiće, zaželjet ćete provesti dio vremena šetnjom kroz drevne šume ili se pak uputiti u obilazak destilerija viskija.

Na polukružnoj ruti Moray Firth, putovat ćete kroz sjeveroistočni dio Highlandsa, od Invernessa preko Beaulya, Cromartya i Dornocha te pritom prijeći 128 kilometara. Na ovoj ruti možete vidjeti Beauly Priory, Glen Ord Distillery i Falls of Shin.

Putujući sjevernom i zapadnom Highland rutom putovat ćete kroz neke od najveličanstvenijih krajolika u Europi te uživati u divljim planinama i jezerima, zapjenjenim rijekama, oštrim obalama s moćnim morskim liticama i skrovitim pješčanim uvalama. Ruta se proteže na 254 km od Ullapoola do John o 'Groatsa.

Imenovana jednom od najljepših cestovnih ruta na svijetu, slikovita ruta Sjeverne obalne ceste 500 prolazi pokraj bajkovitih dvoraca, divljih plaža, visokih brdskih prolaza i skrivenih staza sjevernog vrha Škotske. Poznata i kao škotski odgovor na američki Route 66, ova cesta nudi vrhunsko iskustvo Highlandsa.

Putujući turističkom rutom Perthshire, u njenih prvih 69 km uživat ćete u pogledu na bujne i bogate krajolike srca Škotske, no kada dođete sjeverno od Crieffa, krajolik će se dramatično promijeniti te ćete svjedočiti divljoj ljepoti Sma 'Glena, Aberfeldya i Grandtullya.

Više informacija o Škotskoj možete dobiti na sljedećoj poveznici. Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com ili pozivom na broj +385-99-325-1075 (Thomas).

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana. Smještaj u svim destinacijama organiziramo isključivo na bazi dvokrevetnih soba uz mogućnost simbolične nadoplate za jednokrevetnu sobu. FOSCROT TRAVEL ne radi tako da organizira aranžmane u kojima je potrebno ostvariti minimalan broj putnika kako bi se putovanje realiziralo, stoga su svi naši putnici sigurni da će uplaćeno putovanje za definirane datume uvijek biti realizirano, osim u slučaju više sile, poput elementarne nepogode i sl.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT IMAGES LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.