Otkrijte Dohu kroz naš jedinstveni 2-dnevni aranžman

2017-04-06

Prilikom odabira putovanja u zemlje Afrike u našoj redovnoj ponudi, turistička agencija FOSCROT TRAVEL svim svojim putnicima uz nadoplatu nudi 2-dnevni aranžman posjete Dohi (Katar). Takva putovanja mogu biti realizirana dva dana prije početka redovnog aranžmana i/ili dva dana po završetku redovnog aranžmana.

Katar je država na Аrapskom poluotoku u jugozapadnoj Aziji. Obuhvaća mali poluotok na zapadnoj obali Perzijskog zaljeva i nekoliko susjednih otočića. Graniči na jugu sa Saudijskom Arabijom, a na zapadu morskom granicom s Bahreinom. Po državnom uređenju je apsolutna monarhija - emirat, a službeni naziv je Država Katar. U posljednjih 150-ak godina politikom Katara dominira obitelj Al-Tani iz koje potječe trenutni emir i predsjednik vlade. Nakon kraja britanskog protektorata 1971. zemlja se nije pridružila Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odabravši umjesto toga potpunu neovisnost.

Islam je najzastupljenija religija. Arapski odnosno njegov lokalni dijalekt je jezik većine stanovništva. Velik broj stanovnika su strani državljani na radu u industriji nafte i zemnog plina koji ostvaruju više od 80% proračunskih sredstava. Gospodarstvom Katra dominira naftna industrija. Prihodi od prodaje nafte omogućili su povećanje životnog standarda i uvođenje socijalne države nalik na one u Europi.

Doha, glavni grad Države Katar, pod imenom Al-Bida utemeljen je 1850. godine. Emir Katra Hamad bin Khalifa al-Thani, koji je vladao do 2013. godine (abdicirao u korist sina Tamima bin Hamad Al Thanija), dao je 1997. godine pravo glasa ženama. U ovom se gradu nalazi i sjedište poznate televizijske kuće Al Jazeera (u prijevodu "poluotok"). Smatra se najvećom arapskom televizijskom kućom i najvećom protutežom američkom CNN-u.

U gradu i okolici se s istraživanjem nafte započelo još 1949. godine, a proizvodnja iznosi od 650 do 800 tisuća barela dnevno. Prema posljednjim raspoloživim podacima iz popisa stanovništva, Doha bilježi gotovo 800 tisuća stanovnika, a Država Katar 2,2 milijuna. Budući se Doha nalazi na Bliskom istoku, klima je vruća i suha. Temperature prelaze 30°C od svibnja do rujna. Tijekom ljetnih mjeseci grad nema padalina, a tijekom ostalih mjeseci ne bilježi se više od 2 cm po metru četvornom.

Gospodarstvo danas pokušava smanjiti ovisnost o nafti i prilagoditi se vremenu kad ona neće biti glavni izvor prihoda. Zbog toga se razvija moderna visoka tehnologija i društvo utemeljeno na znanju. 2004. je otvoren Katarski znanstveni i tehnološki park s poduzećima visoke tehnologije usmjerene na znanost i istraživanje. U novije vrijeme se razvija i turizam.

Sve informacije o ovom programu možete dobiti putem adrese elektroničke pošte foscrot.travel.ltd@gmail.com.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.