— Kuba —

La Habana - Sierra del Rosario - Pinar del Río - Viñales - Boca de Guamá - Cienfuegos - Trinidad - Cayo Santa Maria

Kroz ovaj desetodnevni program upoznat ćete Kubu, zemlju besprijekornih plaža, zelenih brda, nepreglednih plantaža duhana, živopisnih gradova, rasplesanih i nasmijanih ljudi, a sve to još obavijeno buntovničkom revolucionarnom politikom, zbog čega se s pravom može tvrditi kako je to za mnoge, jedno od najzanimljivijih i najatraktivnijih odredišta na svijetu.

Kubanska socijalistička revolucija iz 1959. godine i kasniji američki trgovinski embargo zamrznuli su ovaj najveći i najnaseljeniji karipski otok u vremenu. Vintage američki automobili još uvijek stvaraju buku vozeći se ulicama njegovih gradova, dok konji s kolima lutaju ruralnim predjelima.

Glavni grad Havana predstavlja neobičnu mješavinu trošnosti i dekadencije. To je grad u kojem lijepo restaurirane kolonijalne građevine stoje uz bok prepunim kubanskim kućama. Kontrasti su jako izraženi, ali sveprisutni salsa ritmovi, nesputano plesanje i moćni kokteli čine Havanu nevjerojatno živom i stvaraju očaravajuće urbano iskustvo koje se malo gdje drugdje može susresti.

Drugi gradovi također su iskustva sama po sebi. Trinidad, koji nudi snimku prošlih vremena sa svojim kamenim ulicama, izblijedjelim kolonijalnim fasadama i šarmantnim dvorištima. Ili Cienfuegos, poznat pod imenom "biser juga", koji zavodi putnike sa svojom elegancijom, prosvijetljenom francuskom atmosferom i slavnim karipskim duhom.

Iako je boravak u gradovima ugodan, mnoge posjetitelje Kube privlače njene prekrasne plaže s nevjerojatno bijelim pijeskom i toplom tirkiznom vodom, na kojima, kako se Kuba sve više otvara prema Zapadu, niče sve veći broj modernih turističkih kompleksa.

Ali to nije sve što Kuba nudi, na zapadu zemlje susrest ćete se sa zelenom pokrajinom Pinar del Río u kojoj se monolitna vapnenačka brda (mogote) izmjenjuju s plodnim dolinama u kojima se kultivira slavni kubanski duhan.

Iako putovanje Kubom može ponekad biti izazov, ljubaznost i gostoprimstvo njenih stanovnika, očaravajuća povijest, lijepe plaže, ritmovi salse i sveprisutni mojitos zavest će vas čim kročite na njeno tlo i bit će to ljubav na prvi pogled.

od 01. do 12. mjeseca / u dogovorenim terminima

10-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 10 putnika 

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

10-dnevni aranžman donosi 100 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Kuba —

naš standardni program posjete Kubi

1.-2. dan: Zagreb-La Habana
3. dan: La Habana
4. dan: La Habana
5. dan: Sierra del Rosario
5. dan: Pinar del Río
5. dan: Viñales
6. dan: Boca de Guamá
6. dan: Cienfuegos
7. dan: Trinidad
8. dan: Trinidad
9.-10. dan: Cayo Santa Maria
11. dan: La Habana-Zagreb

Naš standardni 10-dnevni aranžman počinjemo u Havani, glavnom gradu Kube, gdje ćemo tijekom tri dana obići najljepše i najpoznatije znamenitosti Havane, upoznati skrivene "insajderske" kutke grada te kubanski način života. Program nastavljamo jednodnevnom posjetom duhanskoj regiji Pinar del Río gdje ćemo uživati u predivnim prirodnim krajolicima te iz prve ruke saznati kako se uzgaja duhan i proizvode poznate kubanske cigare. Sljedeći dan nastavljamo prema biološkom rezervatu Boca de Guamá koji je raj za promatranje ptica, a u kojem ćemo nakon polusatne vožnje gliserom posjetiti repliku sela plemena Taíno, izvornih stanovnika Kube, kao i jedino "uzgajalište" krokodila na Kubi. Slijedi posjeta šarmantnom Cienfuegosu, jedinom kubanskom gradu u kojem se francuski arhitektonski utjecaji miješaju sa karipskom kulturom. U kolonijalnom Trinidadu uživati ćemo u scenama autohtonog kubanskog života te posjetiti nekadašnju plantažu šećerne trske. Program zaključujemo odmaranjem u resortu na tropskom otoku Cayo Santa Maria nakon čega se vraćamo u zračnu luku u Havani te letimo prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.  

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?