— Kambodža —

Phnom Penh - Siem Reap - Angkor - Tonlé Sap

U ovom sedmodnevnom putovanju upoznat ćete Kambodžu, zemlju gdje se sudaraju drevni i moderni svjetovi stvarajući pri tome autentičnu avanturu, zemlju koja svojim šarmom i burnom povijesti stvara magiju i baca čaroliju na svoje posjetitelje.

Ono po čemu je Kambodža svakako najpoznatija su ruševni ostaci Kmerskog carstva koje se od 9. do 15. stoljeća protezalo od Mijanmara do Vijetnama. Kmersko carstvo je palo, ali je za sobom ostavilo izvanrednu zbirku kompleksa hramova Angkor koji se nalaze u šumovitom i poljoprivrednom području sjeverno od velikog jezera Tonlé Sap. Iako je samo jedan od tisuće preživjelih hramova, masivni Angkor Wat je najpoznatiji od svih i pojavljuje se čak i na nacionalnoj zastavi. Hram-planina sagrađen je u 12. stoljeću kao duhovna kuća za hinduističkog boga Višnu. Hram je arhitektonski trijumf ukrašen umjetničkim dragocjenostima kao što su reljefne galerije koje povezuju mnoge zidine i govore trajne priče o kambodžanskoj povijesti i legendama.

Baš kao što je Angkor više nego njegov wat, tako je i Kambodža više od hramova, a njena urbana područja mogu iznenaditi svojom sofisticiranosti. Kaotičan, ali karizmatični glavni grad Phnom Penh u kojem se vreva motora, motocikala i uličnog života suprotstavlja žarišnim točkama Phnom Penha - od mirne raskoši Srebrne Pagode do širokih voda rijeke Mekong, uz čiju obalu možete uživati u blagim, kambodžanskim večerima. Ovdje se nalaze i Muzej genocida Tuol Sleng, smješten u nekadašnjem zatvoru, a na rubu grada polja smrti, dva mjesta koja svjedoče razdoblju nezamislive patnje koja se dogodila pod brutalnim režimom Crvenih Kmera.

Drugi grad Siem Reap, smješten uz istoimenu rijeku, zadnjih se godina profilirao kao neformalni turistički glavni grad Kambodže i nudi obilje restorana koji poslužuju autentičnu kmersku, azijsku i europsku kuhinju, kozmopolitske kafiće i bogati noćni život. Nedaleko do Siem Reapa nalazi se najveće slatkovodno jezero u Jugoistočnoj Aziji Tonlé Sap poznato kao jedan od najživljih ekosustava na svijetu i kao dom velikom broj mnogih različitih vrsta divljih životinja. Osim toga, njegove fascinantne lokalne zajednice i njihova plutajuća sela mamac su velikog broja posjetitelja.

Unatoč činjenici da ima "osmo čudo svijeta" u svom dvorištu, pravo blago Kambodže je njezin narod zahvaljujući čijem neuništivom duhu i zaraznom optimizmu, strašni trenuci povijesti su ostali iza njih, a na njihovim licima netaknuti osmjesi. Nijedan posjetitelj ne odlazi iz ove zemlje bez određene mjere divljenja i ljubavi prema stanovnicima ovog zagonetnog kraljevstva.

od 11. do 05. mjeseca / u dogovorenim terminima

7-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 8 putnika

Program putovanja u Kambodžu možete kombinirati s našim programima putovanja u Vijetnam ili Tajland ili Maleziju i Singapur.

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

7-dnevni aranžman donosi 140 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Kambodža —

naš standardni program posjete Kambodži

1.-2. dan: Zagreb-Phnom Penh
3. dan: Phnom Penh i otok svile
4. dan: Siem Reap
5.-6. dan: Angkor
7. dan: Farma lotosa i Tonlé Sap
8. dan: Siem Reap-Zagreb

Naš program posjete Kambodži počinjemo u Phnom Penhu, glavnom gradu Kambodže smještenom na obalama rijeke Mekong. Ovaj grad, poznat i kao biser Azije, jedan je od najljepših primjera francuske kolonijalne izgradnje u tadašnjoj Indokini, a danas je glavni grad zemlje koja silovito grabi naprijed te ekonomski raste iz godine u godinu. Tijekom obilaska Phnom Penha posjetit ćemo najznačajnije gradske hramove, kraljevsku rezidenciju, slikovite tržnice, promenadu uz rijeku Mekong, ali i crne mrlje iz nedavne kambodžanske prošlosti, polja smrti i muzej genocida, kako bi dobili potpunu sliku i razumijevanje ove kompleksne zemlje jugoistočne Azije. Za vrijeme obilaska Phnom Penha, brodom ćemo posjetiti i poznati otok svile te vidjeti sve faze proizvodnje ove vrijedne tkanine. Nakon Phnom Penha krenut ćemo prema sjeveru zemlje i gradu Siem Reapu, turističkom središtu smještenom u neposrednoj blizini svjetski poznatog Angkora. Nakon obilaska Siem Reapa i uživanja u raznolikoj gastronomskoj ponudi grada, vrijeme je za odmor jer nas čekaju dva uzbudljiva dana u Angkoru, glavnom gradu Kmerskog carstva koji se u vrijeme svoje najveće ekspanzije prostirao na površini današnjeg Pariza. Tijekom obilaska Angora, posjetit ćemo Angkor Wat, najveći hram na svijetu koji je čak četiri puta veći od Vatikana te više od 20 drugih zapanjujućih hramova i arheoloških nalazišta. Nakon intenzivnog obilaska Angkora, obići ćemo i obližnju farmu lotosa te Tonlé Sap, najveće jezero jugoistočne Azije, poznato po svojim plutajućim selima i bioraznolikosti čime zaključujemo putovanje Kambodžom.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?