— Indonezija —

Jakarta - Bandung - Yogyakarta - Borobudur Temple - Bali - Ubud - Komodo National Park - Wae Rebo Village - Ende (Flores Island) - Mount Bromo

Indonezija je najveća otočna zemlja na svijetu koja broji više od 17 tisuća otoka i 260 milijuna stanovnika. U ovoj fascinantnoj zemlji priča se više od 700 jezika i živi više od 300 različitih etničkih skupina. Poznata po predivnim krajolicima Balija, metropoli Jakarti, više od 35 aktivnih vulkana, iznimno velikoj bioraznolikosti i endemskim vrstama, gostoljubivom i miroljubivom narodu te povijesnim spomenicima, cijelu zemlju potrebno je obići i nekoliko puta kako bi se uisitnu doživjela njena veličanstvenost. Najbolje od Indonezije doživite u našem posebno osmišljenom 18-dnevnom programu.

Poznata pod nazivom "Big Durian", Jakarta, kao što joj i nadimak po tom specifičnom voću govori, na početku će vam vjerojatno prirediti šok zbog sparine, osebujnih mirisa, prometnih gužvi i prenapučenosti, ali onda ćete početi uviđati njen šarm i otkriti da je to jedan od najuzbudljivijih i najživljih azijskih gradova kojeg krase zeleni parkovi, povijesni centar, kozmopolitska trgovačka područja, široki spektar kulinarskih opcija te bogati noćni život. U starom dijelu Jakarte, Koti, još uvijek je vidljiv nizozemski kolonijalni utjecaj kroz sustav kanala, tradicionalnih nizozemskih kuća i šarenih bicikala i gdje ćete zasigurno uživati u pitoresknim kafićima, uličnoj hrani, živahnoj uličnoj umjetničkoj sceni kao i mnogobrojnim energičnim plesnim nastupima.

Drugi veliki indonezijski grad, Badung, kojeg su još Nizozemci nazvali "Parizom Indonezije" zahvaljujući njegovoj sličnosti Parizu i europskoj atmosferi još iz kolonijalnog vremena, zbog smještaja na nadmorskoj visini od 780 m i zbog okruženosti prekrasnim zelenim Parahyangan planinama, ima ugodnu i blagu klimu zbog čega je postao vrlo popularno vikend odredište ljudi iz Jakarte koji žele mir i gastronomske avanture. Zbog cvijeća koje raste posvuda, dobio je i naziv Kota Kembang, odnosno "Grad cvijeća".

Ako je Jakarta financijsko i industrijsko središte Indonezije, onda je Yogyakarta njena duša, odnosno umjetničko i intelektualno središte otoka, mjesto gdje je indonezijski jezik najčišći, umjetnost najsjajnija, a tradicija najuočljivija.

Bali, poznat i kao "Otok bogova" sa svojim raznolikim krajolikom sastavljenim od brežuljaka i planina, veličanstvenih pješčanih plaža, bujnih terasastih rižinih polja i neplodnih vulkanskih brežuljaka koji pružaju slikovitu pozadinu njegovoj živopisnoj, duboko duhovnoj i jedinstvenoj kulturi, svakako se može smatrati rajem na zemlji i jednom od najatraktivnijih destinacija svijeta. Smješten na zelenim terasastim brežuljcima, Ubud je srce Balija, mjesto gdje svakodnevni tradicionalni plesovi, ceremonije u hramovima i putujući jogiji dodaju boju prepunim ulicama u kojima hipnotički zvukovi gamelana (tradicionalni indonezijski instrument) stvaraju zvučnu pozadinu svakodnevnog života.

Komodo nacionalni park, smješten u središnjem dijelu Indonezijskog arhipelaga, krajolik je prepun kontrasta između oštrih obronaka sa suhim savanama i zelenilom bogatih krajolika, veličanstvenih bijelih pješčanih plaža i koraljnih grebena koje oplakuje tirkizno more i zasigurno predstavlja jedan od najdramatičnijih krajolika Indonezije. Ovo je ujedno i dom 5.700 ogromnih varana, koji su zbog svog izgleda i agresivnog ponašanja dobili naziv "Komodski zmajevi", a zbog činjenice da jedino ovdje žive, stalna su inspiraciju znanstvenicima širom svijeta koji se bave teorijom evolucije.

Na otoku Flores smješten je Kelimutu vulkan karakterističan po svoja tri jezera koja, osim što su međusobno različitih boja, mijenjaju i boje s vremenom i to zahvaljujući kemijskim reakcijama minerala u jezerima te vulkanskoj aktivnosti zbog čega predstavljaju nepresušni izvor zanimanja svjetskih geologa. Ovaj otok je i dom izoliranom selu Wae Rebo poznatom po svojim jedinstvenim tradicionalnim kućama okruženim tropskom šumom.

Međutim, možda jedna od najfascinantnijih znamenitosti Indonezije je vulkanska regija Mount Bromo koju čini mjesečev pejzaž epskih razmjera i nadrealne ljepote.

Zaključujemo da je Indonezija niz smaragdnih dragulja rasutih diljem tropskog mora, avantura s nevjerojatnom ostavštinom naroda, kultura i kolosalnih pejzaža, koja samo čeka da je istražite i koja će vas pritom višestruko nagraditi.

od 5. do 9. mjeseca  / u dogovorenim terminima

18-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 6, a maksimalno 8 putnika

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

18-dnevni aranžman donosi 360 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Indonezija —

naš standardni program posjete Indoneziji

1.-2. dan: Zagreb-Jakarta
3. dan: Jakarta
4. dan: Bandung
5. dan: Yogyakarta
6. dan: Borobudur Temple
7. dan: Bali
8. dan: Bali
9. dan: Bali
10. dan: Ubud
11. dan: Ubud
12. dan: Komodo National Park
12. dan: Komodo National Park
14. dan: Wae Rebo Village
15. dan: Ende, Flores Island
16. dan: Bali
17. dan: Mount Bromo
18. dan: Mount Bromo
19. dan: Jakarta-Zagreb

Naš posebno kreirani 18-dnevni program posjete Indoneziji započinjemo dolaskom u Jakartu, grad sa više od 10 milijuna stanovnika u samom srcu grada i gotovo 30 milijuna stanovnika u široj okolici. Ovaj dinamičan grad podijeljen je u ukupno 5 većih zona, a mi ćemo tijekom naše posjete obići Jakarta Pusat tj. centar Jakarte u kojem se nalaze najbitnije povijesne i kulturne znamenitosti te Old Jakartu koja sa svojom kolonijalnom prošlošću pruža odlično mjesto za predah od gradske užurbanosti. Sljedeći dan krećemo prema gradu Bandungu, koji sa svojim okolnim poljima čaja i ugodnom klimom te širokim bulevarima i elegantnim vrtovima nosi naziv "Pariz Indonezije". Iz Bandunga krećemo istočnije prema Yogyakarti, srcu i duši Indonezije, koja na rubu džungle nudi odličan uvid u kulturnu i povijesnu baštinu Indonezije. Za vrijeme posjete Yogyakarti obići ćemo hram Prambanan, kraljevsku palaču, Taman Sari Water Castle te obližnji kompleks hramova u Borobuduru koji će vas ostaviti bez daha. Iz Yogyakarte letimo prema Baliju, najpoznatijem turističkom otoku Indonezije koji sa svojom vrlo raznolikom ponudom može zadovoljiti i najzahtjevnijeg gosta. Za vrijeme našeg boravka na Baliju, uz uživanje u lokalnoj kulturi, noćnoj zabavi i predivnim plažama, posjetiti ćemo i povijesni hram Pura Ulun Danu Beratan, družiti se s majmunima u Ubud Monkey Forestu, obići rižine terase u Tegalalangu te vodopad Tegenungan. Dva dana su predviđena i za obilazak grada Ubuda, povijesne prijestolnice Balija, koji sa svojim bogatstvom hramova, umjetničkih galerija, malih kafića i restorana te ležernog stila života nudi savršeni balans otkrivanja novih iskustava i odmora za dušu. Iz Ubuda letimo prema Komodo National Parku, otočnoj skupini na kojoj žive zaštićeni Komodski varani, najstariji gušteri na svijetu koji mogu narasti i do 3 metara duljine te su najbliži živući srodnici dinosaurusa. Osim potrage za varanima, upustiti ćemo se i u podmorsku avanturu ronjenja po koraljnim grebenima ovog arhipelaga koji vrve biljnim i životinjskim svijetom. Nakon uzbudljivih aktivnosti i susreta sa živućim fosilima, put nas vodi do tradicionalnog sela Wae Rebo Village smještenog na 1.100 metara nadmorske visine u kojem kao da je stalo vrijeme i život se živi po starim, nepisanim pravilima koja će nam rado pojasniti lokalni stanovnici. Iz Wae Reba krećemo prema gradu Ende koje sa obližnjim vulkanskim jezerom Kelimutu, tradicionalnom selu Saga, živahnim tržnicama i predivnim plažama, zaista nudi ponešto za svakoga. Iz Endea letimo natrag prema Baliju kako bi se oprostili sa ovim magičnim otokom te nastavljamo prema epskom vulkanskom planinskom lancu Mount Bromo u kojem ćemo dva dana istraživati aktivne vulkane i vulkanske pejzaže pješke, na konjima i u džipu. Povratkom u Jakartu završavamo naš program obilaska Indonezije te krećemo natrag prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?