— Indija —

New Delhi - Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur

Indija je prekrasna, beskrajno fascinantna zemlja prepuna izazova, uvijek iznenađujuća i mogli biste je istraživati cijeli život, a još uvijek je ne biste upoznali u potpunosti. Stoga smo u ovom desetodnevnom programu odabrali ono najatraktivnije što Indija nudi, a to su obilazak Delhija, Agre i Fatehpur Sikrija u državi Uttar Pradesh te grada Jaipur i sela Abhaneri pokraj Jaipura u državi Rajasthan, odnosno Zlatni trokut Indije.

Indija je zemlja najveće multikulturalnosti na svijetu gdje nevjerojatan broj različitih kultura, religija i etničkih zajednica živi u iznenađujućoj harmoniji. Predvođena čitavim nizom bogova i božanstava, ovdje je jedna šestina svjetske populacije našla svoj dom, živeći u različitim životnim uvjetima, od visokokvalitetnih stanova, preko siromašnih naselja na rubovima grada do jednostavnih seoskih kolibi u udaljenim selima gdje se život nije promijenio stoljećima.

Indijski intenzivni i na početku potpuno zbunjujući glavni grad, Delhi, može imati izrazito naporan učinak na posjetitelja koji se prvi put s njim susreće - pri dojam će svakako biti dojam potpunog kaosa. Čini se kao da je sav promet van ikakve kontrole, motocikli oduzimaju prednost većim vozilima, pješaci riskiraju svoje živote prelazeći cestu. A onda je ti još i konstantna kakofonija ljudskih zvukova i zvukova krava koje lutaju uokolo, čineći se kao da su nesvjesne opasnosti koja vreba iz svakog ugla. Međutim, polako vam se počinje činiti kako sav taj kaos ipak ima nekog smisla. Shvaćate da je to mikrokozmos indijskog života, sa svojim ogromnim brojem stanovnika i širokim rasponom znamenitosti - izobilje spomenika, hramova, džamija i grobnica, impresivne kolonijalne arhitekture, briljantnih muzeja, izvrsnih restorana, najbolje ulične hrane na svijetu, mirnih vrtova, kao i bezbrojnih bazara, tržnica i trgovina. Ono što je nesporno je činjenica da ćete ubrzo shvatiti da su sva ta ljepota i povijest Dehija nenadmašni i da će vaš jedini problem biti kako to sve stići vidjeti.

Taj Mahal svakako je znamenitost po kojoj je Agra najpoznatija i smatra se vrhunskim ostvarenjem mogulske arhitekture, stila koji kombinira elemente perzijskih, indijskih i islamskih arhitektonskih stilova. Izgradio ga je mogulski vladar Džahan-šah kao spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal i često se opisuje kao "dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek-djela svjetskog nasljeđa". U Agri se nalazi i Utvrda Agra koja svojim zidinama od crvenog pješčenjaka obuhvaća cijeli Stari grad koji je bio prijestolnica Mogulskog Carstva u 16. st. i prepuna je jedinstvenih građevina. Nedaleko od Agre nalazi se Fatehpur Sikri, prvi planirani grad mogulskih vladara Indije u kojemu su građevine također mješavina indijske, perzijske i islamske arhitekture.

Grad Jaipur, najveći grad države Rajasthan, predstavlja još jedno od glavnih turističkih odredišta u Indiji i zadnjih godina je zamjetan popriličan razvoj ovog grada zahvaljujući državnim i privatnim investicijama. Često ga zovu "rozim gradom" zbog roze boje gotovo svih njegovih građevina. I ovdje se nalaze mnogobrojne znamenitosti i utvrde vrijedne posjeta.

Putovanje Indijom je udar na sva osjetila. Prizori, zvukovi, mirisi, senzacije, sve to ovdje doživljavate s maksimalnim intenzitetom. I koliko god vam se to na početku činilo zastrašujuće, na kraju putovanja sve ćete to doživljavati normalnim dijelom života i zasigurno ćete se željeti vratiti u ovu, po mnogočemu, posebnu zemlju.

od 10. do 03. mjeseca / u dogovorenim terminima

10-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 8 putnika 

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

10-dnevni aranžman donosi 200 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Indija —

naš standardni program posjete Indiji

1.-2. dan: Zagreb-New Delhi
2. dan: New Delhi
3. dan: New Delhi
4. dan: New Delhi
5. dan: Agra (Agra Fort)
6. dan: Agra (Taj Mahal)
6. dan: Fatehpur Sikri
7. dan: Jaipur (Hawa Mahal)
8. dan: Jaipur (City Palace)
8. dan: Program za avanturiste
9. dan: Jaipur (Galtaji Temple)
10. dan: Jaipur (Chand Baori) / 11. dan: New Delhi-Zagreb

Standardni 10-dnevni aranžman obuhvaća posjetu gradovima Delhi, Agra i Fatehpur Sikri u državi Uttar Pradesh te gradu Jaipur i selu Abhaneri pokraj Jaipura u državi Rajasthan.

Posjeta gradu Delhiju (New Delhiju) u državi Uttar Pradesh kroz naš aranžman uključuje obilazak sljedećih povijesnih znamenitosti i atrakcija: Qutub Minar, Lotus Temple, ISKCON (Hare Krishna Temple), Shri Kalkaji Mandir Hindu Temple, Jama Masjid, Akshardham Temple, Gurudwara Bangla Sahib (Siki Temple), Lakshmi Narayan Mandir, Hauz Khas (Tank), Lodhi Gardens, India Gate, Humayun's Tomb, Lal Qila (Red Fort), Rashtrapati Bhavan, Jantar Mantar, Purana Qila, Dargah Hazrat Nizamuddin, Agrasen Ki Baoli, Pracheen Hanuman Mandir (Hanuman Temple), Khirki Masjid, Jamali Kamali, Shri Digambar Jain Lal Mandir, Uttara Swamimalai Temple i Barakhamba.

Posjete gradovima Agra i Fatehpur Sikri u državi Uttar Pradesh kroz naš aranžman uključuju obilazak sljedećih povijesnih znamenitosti i atrakcija: Musamman Burj, Taj Mahal, Guru ka Tal, Chini ka Rauza i Agra Fort (Anguri Bag, Divan-i-Aam, Divan-i-Kas, Mina Masjid, Musaman Burj, Takht-i-Jahangir, Khas Mahal, Moti Masjid, Nagina Masjid, Naubat Khana, Rang Mahal, Sheesh Mahal i Zenana Mina Bazaar) u području grada Agre te Buland Darwaza, Jama Masid (Buland Darwaza), Tomb of Sheikh Salim Chisti (Buland Darwaza), Diwan-i-Khas, Jodhabai Palace (Mariam-uz-Zamani Palace), Panch Mahal, Courtyard of Daulat Khana i Diwan-i-Aam u području grada Fatehpur Sikrija.

Posjeta gradu Jaipuru u državi Rajasthan kroz naš aranžman uključuje obilazak sljedećih povijesnih znamenitosti i atrakcija: Amer Fort, Jaigarh Fort, Jal Mahal, Hawa Mahal i City Palace (Chandra Mahal i Mubarak Mahal). Kako bismo svoje putnike dodatno iznenadili, naša standardna ponuda posjete Indiji obuhvaća i posjetu dvjema posebnim građevinama - Galtaji Templeu u gradu Jaipur i Chand Baoriju u selu Abhaneri pokraj grada Jaipura.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.  

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?