— Gvatemala —

Antigua Guatemala - Pacaya - Chichicastenango - Panajachel - Atitlán - Rio Dulce - Quiriguá - Tikal - Flores - Guatemala City

U našem desetodnevnom putovanju Gvatemalom upoznat ćete se sa svim onim što Gvatemalu čini tako posebnom, a to su kolonijalni gradovi, stare majanske ruševine, velika planinska jezera, živopisne lokalne tržnice i aktivni vulkani. Želite li se susresti i s toplinom i gostoljubivošću naroda Gvatemale i epskim krajolicima, svakako se uputite s nama na ovo putovanje.

Starine su srce Gvatemale, a zemlja je dom mnogim spektakularnim arheološkim nalazištima Maja od kojih je svakako najznačajniji Tikal, zaštićena UNESCO-va svjetska baština. Ovdje se ostaci velikih tornjeva probijaju kroz tropsku kišnu šumu dok se majmuni njišu iznad raskošnih drevnih trgova. Šumoviti brežuljci na brdima dom su mnogim majanskim zajednicama, čija autohtona vjerovanja, tradicionalna odjeća, vjerska praksa i obrtništvo još i danas cvjetaju. Doista, Gvatemala ima oko 21 različitu etničku skupinu koje govore s 23 različita jezika, dajući ovoj zemlji jedinstvenu kulturu koja se ne susreće nigdje drugdje u regiji.

Iako Gvatemala ima neke uistinu zapanjujuće gradove od kojih je najistaknutija Antigua Guatemala, predivni kolonijalni grad okružen brojnim aktivnim vulkanima, pravo bogatstvo Gvatemale svakako je njena priroda. Veliko jezero Atitlán, smješteno u prekrasnom gorju planinskog lanca Sierra Madre, mjesto je rijetke ljepote, a njemački istraživač i prirodoslovac Alexander von Humboldt nazvao ga je "najljepšim jezerom na svijetu". Na drugoj strani zemlje, velika i udaljena regija Petén nalazi se u najgušćoj džungli zemlje, domu davno napuštenim majanskih ruševina koje malo ljudi može vidjeti. Tu je i Nacionalni park Río Dulce, prepoznatljiv po svojoj spektakularnoj ljepoti i koji predstavlja prirodno stanište za 202 vrsta ptica, 44 vrste vodozemaca, 87 vrsta gmazova i 128 vrsta sisavaca.

Iako je dosljedno lijepa, Guatemala je zemlja kontrasta, mjesto gdje katoličke crkve postoje uz majanske hramove, gdje planinski vrhovi otimaju prostor tropskim šumama i gdje je ostavština drevnih civilizacija očigledna kao i njena suvremena, latinoamerička kultura.

od 11. do 04. mjeseca / u dogovorenim terminima

10-dnevni program / hrvatski i engleski jezik

minimalno 4, a maksimalno 6 putnika 

Program putovanja u Gvatemalu možete kombinirati s našim programima putovanja u Panamu ili Kostariku ili Nikaragvu ili u južni Meksiko (uskoro).

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti slanjem upita na foscrot.travel.ltd@gmail.com. Svoj interes za sudjelovanje možete iskazati ispunjavanjem obrasca u nastavku ove stranice.

10-dnevni aranžman donosi 100 bodova u našem programu vjernosti. Putnici koji s nama putuju prvi put, svoju će karticu vjernosti dobiti prilikom prvog susreta s vodičem. Svi putnici, bez obzira na odabrani aranžman, dobivaju jedinstveni certifikat naše agencije kao potvrdu boravka na destinaciji.

— Gvatemala —

naš standardni program posjete Gvatemali

1.-2. dan: Zagreb-Guatemala City / Antigua Guatemala
3. dan: Vulkan Pacaya
3. dan: Plantaža kave
4. dan: Chichicastenango
4. dan: Panajachel
5. dan: Atitlán
6. dan: Road Trip
7. dan: Rio Dulce
8. dan: Quiriguá
9. dan: Tikal
10. dan: Flores
11. dan: Guatemala City-Zagreb

Naš 10-dnevni aranžman putovanja u Gvatemalu kreće iz nekadašnje prijestolnice Antigue Guatemale u kojoj ćemo otići u prošlost te izbliza upoznati najbolje očuvani španjolski kolonijalni grad u Srednjoj Americi. Kamene ulice, povijesne građevine, živopisne tržnice, pogled na obližnje vulkane te gvatelmalska gostoljubivost zaokružit će boravak u ovom predivnom gradu. Antigua Guatemala ujedno je i polazna točka za organizirani obilazak plantaže kave, uspon s konjima na aktivni vulkan Pacaya, obilazak najveće otvorene tržnice Srednje Amerike Chichicastenango koja će očarati svojim bojama, okusima i mirisima te jedinstvenu plovidbu impresivnim jezerom Atitlán s posjetom obližnjim majanskim selima. Nakon pet dana prepunih aktivnosti i novih otkrića krećemo na cjelodnevni road trip prema sjeveroistoku Gvatemale gdje ćemo obići majanski arheološki lokalitet Quiriguá te ploviti rijekom Rio Dulce do šarmantnog primorskog gradića Livingstone koji leži na Karipskom moru. Potom slijedi obilazak Tikala, jednog od najspektakularnijih i najvećih majanskih nalazišta te posjet živopisnom gradiću Floresu koji je djelomično smješten u jezeru Petén Itzá. Posljednji dan našeg putovanja rezerviran je za obilazak glavnog grada, Guatemala Cityja iz kojeg letimo prema Zagrebu.

Što je uključeno u cijenu?

 • trošak svih povratnih avionskih karata;
 • trošak svih smještaja na bazi 2-krevetne sobe;
 • trošak svih lokalnih transfera;
 • trošak goriva te zračnih, cestovnih i lučkih pristojbi;
 • trošak hrane i vode (3 obroka dnevno);
 • trošak opreme, uključujući trošak sigurnosne opreme;
 • trošak svih ulaznica i svih ostalih pristojbi za sve izlete navedene u programu aranžmana;
 • trošak vozača, vodiča hrvatskog i engleskog govornog područja te lokalnih vodiča.

Što nije uključeno u cijenu?

 • trošak vize;
 • trošak police zdravstvenog osiguranja za liječenje u inozemstvu, police osiguranja u slučaju nezgode za nepredviđene događaje, police osiguranja prtljage u slučaju gubitka, oštećenja ili uništenja te police osiguranja od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili druge više sile (svakako preporučamo);
 • trošak doplate za 1-krevetnu sobu;
 • napojnice i ostali osobni troškovi.

— Online rezervacija —

Ispunjavanjem ovog obrasca dobit ćete neobvezujuću ponudu za odabrani aranžman. Ispunjavanjem ovog obrasca i slanjem vaših podataka iskazujete isključivo neobvezujući interes za dobivanje ponude. Prilikom rezervacije putovanja u destinacije u našoj redovnoj ponudi ili izvan nje, vodimo se individualnim pristupom organizacije, a samu destinaciju doživjet ćete uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.  

Tijekom organizacije putovanja slijedimo sve vaše želje i potrebe, stavljajući poseban naglasak na vrijeme putovanja, budžet, sigurnost, udobnost, vaše prehrambene i ostale navike. U organizaciji svih naših putovanja ne vodimo se politikom prikazivanja cijene aranžmana sa skrivenim troškovima, kao niti politikom organizacije niskobudžetnih aranžmana.

Sve aranžmane organiziramo u manjim avanturističkim grupama kako bi iskustvo svakog putnika bilo što intenzivnije. Naša je agencija prvenstveno specijalizirana za individualna i personalizirana putovanja te ćete svoje jedinstveno iskustvo u suradnji s nama, bez obzira gdje i koliko putovali, doživjeti uz pratnju vlastitog organizatora putovanja i iskusnog vodiča.

U svim rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Svaka nezakonita radnja bit će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.

Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD. Struktura ponude i koncept turističke ponude zaštićeno je intelektualno vlasništvo te je strogo zabranjeno daljnje komercijalno korištenje i distribucija bez odobrenja tvrtke FOSCROT TRAVEL LTD.

Jeste li spremni za avanturu?